Şeker sınırı kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Şeker sınırı kaç olmalı?
  2. Çocuğun şeker hastası olduğu nasıl anlaşılır?
  3. Yetiskinlerde şeker kaç olmalı?
  4. Çocuklarda şeker hastalığı kaç yaşında başlar?
  5. Küçük yaşta şeker hastalığı neden olur?
  6. Diyabet hastası olup olmadığımı nasıl anlarım?
  7. Çocuğum şeker hastası mı?
  8. Şeker hastalığı kaç yaşlarında görülür?

Şeker sınırı kaç olmalı?

Bütün hücreler yaşayabilmek için enerjiye ihtiyaç duyarlar ve bu enerjiyi glukoz dediğimiz şekerden karşılarlar. Bu şeker değeri açlıkta sabah 70-100 mg/dl arasında olmalıdır. Toklukta yemekten iki saat sonra da 140'ı mg/dl geçmemelidir. Bu değerler normal değerlerdir.

Çocuğun şeker hastası olduğu nasıl anlaşılır?

Yukarıdaki bulgularla hekime getirilmeyen çocuklarda bir süre sonra insülin eksikliğinin şiddetlenmesine bağlı olarak bulantı, kusma, karın ağrısı, gözlerde çöküklük, derin ve hızlı nefes alma (solunum sıkıntısı), ağızda aseton kokusu gibi diyabet komasına doğru gidişin belirtileri başlar.

Yetiskinlerde şeker kaç olmalı?

Açlık kan şekerinin normal değeri 70 ila 99 mg/dl arasındadır. Açlık kan şekeri ölçülmeden önce kişi kafein tüketmemeli, alkol ve sigara kullanmamalı, aşırı duygusal strese maruz kalmamalı, ilaç kullanılmamalıdır. Tokluk kan şekeri ise mg/dl arasında olmalıdır.

Çocuklarda şeker hastalığı kaç yaşında başlar?

Çocuklarda şeker hastalığı ortalama başlangıç yaşı 8 olarak biliniyor. Son yıllarda küçük çocuklarda diyabet görülme sıklığının arttığına ve diyabet görülme oranının 2-4, 6-8 ve 10-12 yaşlarında olmak üzere üç dönemde sık gözlenmektedir.

Küçük yaşta şeker hastalığı neden olur?

Önceden daha çok ileri yaşlarda rastladığımız şeker hastalığı çocuklarda da görülmeye başlanmıştır. Bunun ana nedeni çocukların bebeklikten itibaren yanlış şekilde beslenmesidir. Çocuklarda şeker hastalığı belirtileri insülin hormonunun çalışma mekanizmasında bozulma meydana geldiğinde ortaya çıkar.

Diyabet hastası olup olmadığımı nasıl anlarım?

Çok su içme, çok idrara çıkma, çocuklarda özellikle olmak üzere gece idrar kaçırma,yemek yemeye rağmen kilo kaybı, aşırı yorgunluk, çabuk yorulma diyabet belirtileridir. Daha az sıklıkla bulanık görme, açıklanamayan kilo kaybı, kaşıntı, genital bölgede mantar enfeksiyonları ve inatçı enfeksiyonlar gözlenir.

Çocuğum şeker hastası mı?

Ancak yapılan tetkikler sonucunda tesadüfi de olsa durumu saptamak mümkündür. Yapılan kan değeri tetkikleri sonucunda çocukta tokluk kan şekeri 200; açlık kan şekeri düzeyi ise 126 mg/ dL üzerinde bir değerde ise çocuğa şeker hastalığı teşhisi konulur.

Şeker hastalığı kaç yaşlarında görülür?

Birçok farklı çeşidi bulunan diyabet hastalığının en yaygın görülen ve genellikle 35-40 yaş üzeri bireylerde ortaya çıkan türü Tip 2 diyabettir.