Şehvetsiz gelen meniden gusül gerekir mi?

İçindekiler:

  1. Şehvetsiz gelen meniden gusül gerekir mi?
  2. Tuvalet esnasında sperm gelmesi gusül gerektirir mi?
  3. Vedi nedir gusül gerektirir mi?
  4. Istemsiz gelen akıntı abdesti bozar mı?
  5. Vedi nedir neden gelir?
  6. Iç çamaşıra bulaşan akıntı ile namaz kılınır mı?
  7. Bir erkeğin elini tutmak abdesti bozar mı?
  8. Kadınların zevk suyu abdest bozar mı?

Şehvetsiz gelen meniden gusül gerekir mi?

Mezi bulacak olsa yıkanması gerekmez. İdrarını yaparken, tenasül organı uyanık olduğu halde meni gelse, yıkanması gerekir. ... Fakat idrarını yaptıktan veya epeyce yürüdükten veya uyuduktan sonra şehvetsiz olarak gelecek meni guslü gerektirmez. Çünkü bu durumda o meni, yerinden, şehvet olmaksızın ayrılmış bulunur.

Tuvalet esnasında sperm gelmesi gusül gerektirir mi?

Vedi, yapısı itibariyle meni veya meziye benzese de bu sıvıda dolayı gusül abdesti almak gerekmez. Vedi ası verilen sıvının gelmesi abdesti bozar ancak gusül abdesti almayı gerektirmez. Yani vedi akıntısı görülen kişiler abdest tazelemek zorundadırlar.

Vedi nedir gusül gerektirir mi?

Ancak vedi için herhangi bir gusül abdesti almaya gerek yoktur. Çünkü vedi sadece abdesti bozar. ... Kokusuz ve saydam bir görüntüye sahip, yapışkan bir sıvı olarak gelen vedi için gusül abdesti almaya gerek yoktur. Zira küçük abdestten sonra gün içerisinde sık gelen bir durum olarak öne çıkar.

Istemsiz gelen akıntı abdesti bozar mı?

Hanefi mezhebine göre vajinadan gelen akıntı idrar, kan ve meni ile karışmamışsa temiz akıntı olarak nitelendirilmektedir. Bu sebeple de abdesti bozmamaktadır.

Vedi nedir neden gelir?

Vedi Neden Gelir? Daha çok küçük abdesti yaptıktan sonra uzuvdan vedi gelmektedir. Bu genel olarak beyazımsı bir görüntüye sahip, aynı zamanda kokusuz bir sıvıdır. Tabii bel soğukluğu ya da yük taşıma ile karşı cinsi düşünmek gibi durumlar karşısında da gelmektedir.

Iç çamaşıra bulaşan akıntı ile namaz kılınır mı?

Giyilen kıyafete yemek sıçraması ya da necis (pis) olmayan şeylerin değmesi namazımıza engel olmayacak iken necis miktarı aşılan çamaşırda ibadetlerin yerine getirilip getirilmediği yorum konusu olabilmektedir. Ancak eğer elbiseye necaset yani pislik bulaşmışsa ve bunun miktarı az ise, bununla da namaz kılınabilir.

Bir erkeğin elini tutmak abdesti bozar mı?

Bir erkeğin yabancı bir kadınla tokalaşması veya dokunması, günah olmakla beraber, Hanefi mezhebine göre bu durumda erkeğin de kadının da abdesti bozulmaz.

Kadınların zevk suyu abdest bozar mı?

Zevk suyu tenasül uzvunun intişarından sonra, şehvetsiz olarak gelen beyaz renkli ince sıvıya denir. ... Eğer akan şey beyaz renkli ince bir sıvıysa bu meni değil, mezidir. Dolayısıyla boy abdestini gerektirmez, sadece abdestinizi bozar.