Ev kredisi neye göre çıkar?

İçindekiler:

  1. Ev kredisi neye göre çıkar?
  2. Konut kredisi kimlere verilir?
  3. Konut kredisi alma süreci nasıl işliyor?
  4. Kime ev kredisi verilmez?
  5. Konut kredi basvurusu kac gunde Sonuclanir?
  6. Konut kredisi onaylandıktan sonra kaç gün geçerli?
  7. Bankalar maaşın kaç katına kadar kredi veriyor?
  8. Ev kredi borcu devredilebilir mi?
  9. Kredisi bitmemiş ev nasıl satılır?

Ev kredisi neye göre çıkar?

* Düzenli gelir yani maaş, kira ve diğer gelirlerin toplamı. Düzenli geliriniz ne kadar konut kredisi alabileceğinizi belirleyen en önemli kriter. ... Peşinatı ne kadar yüksek tutarsanız, ödeyeceğiniz kredi yükü de o kadar azalır. Örneğin; 200 bin liralık değeri olan bir ev için 50.000 TL peşinata sahip olmanız gerekiyor.

Konut kredisi kimlere verilir?

Konut kredisi; Türkiye'de ikamet şartına bakılmaksızın 18 – 70 yaş aralığında olan kişilerce kullanılabilir.

Konut kredisi alma süreci nasıl işliyor?

Ev Sahibi Olmak İsteyenlere Krediyle Ev Almanın Temel Süreçleri
  • Ekspertiz İşlemlerini Yaptırın. Krediniz onay aldıktan sonra almak istediğiniz konutun değerinin hesaplanması için ekspertiz süreci başlar. ...
  • Kredi Başvurusu İçin Gerekli Evrakları Tamamlayın. ...
  • Kredi Başvurusunun Onaylanma Süreci. ...
  • Tapu ve İpotek Süreci.

Kime ev kredisi verilmez?

Bankalar kredi kullanacak kişinin aylık gelirini belgelemesini ister. Eğer ücretli çalışansanız zaten SGK dökümünüz ve maaş bordronuz olacaktır. Yüksek de olsa aylık kazancınızı belgeleyemiyorsanız, kredi kullanamazsınız. Banka gelirini belgeleyemeyen kişilere kredi vermez.

Konut kredi basvurusu kac gunde Sonuclanir?

Çoğu banka için konut kredisi kaç günde sonuçlanır sorusunun yanıtı, 3-10 gün arasındadır. . Konut kredisi işlemlerinin ilk adımı ön onay süreci olarak bilinmektedir. Bu süreçte, konut kredisi başvuru talebi tercih edilen bankaya göre internet sayfası üzerinden veya ilgili şubeden gerçekleştirilebilmektedir.

Konut kredisi onaylandıktan sonra kaç gün geçerli?

Başvuru sonrası konut kredisi kullanma süresi herşey yolunda gider ve problem çıkmaz ise 5-10 iş günü arasında değişiyor.

Bankalar maaşın kaç katına kadar kredi veriyor?

Bankaların maaşın kaç katı kredi çekebilirim sorunuz için kesin bir matematik hesabı ya da formülü bulunmamaktadır. Ancak, maaşın maksimum %70'i kadar kredi verirler. Genelde bu oran elbette daha düşük olabilmektedir.

Ev kredi borcu devredilebilir mi?

Konut kredisi, kişiye özel olarak belirlendiğinden ve kredi koşullarının yine kişiye özel olmasından dolayı aynı koşullarda başka birine devretme işlemi, bankaların reddettiği bir uygulamadır. Devir işlemleri için mevcut kredi borcunun önceden kapatılması gerekmektedir.

Kredisi bitmemiş ev nasıl satılır?

Kapama tutarı haricindeki nakit de bankaya 'blokeli çek' karşılığında yatırılıyor. Ardından evin devir işlemi tapuda ipotekli olarak yapılıyor ve blokeli çek satıcıya teslim ediliyor. Satıcı, bu çek ile alacağını bankadan tahsil ediyor. Kredi borcu bulunan bankaya, toplam kredi kapama tutarı yatırılıyor.