Güvenlik Sertifikası almak için nereye başvurulur?

İçindekiler:

  1. Güvenlik Sertifikası almak için nereye başvurulur?
  2. Güvenlik sertifikası ne kadara mal oluyor?
  3. 2021 güvenlik sertifikası nasıl alınır?
  4. Güvenlik sertifikası kaç yaşına kadar alınır?
  5. Özel güvenlik kimlik kartı nereden alınır?
  6. Güvenlik sertifikası kaç günde alinir?
  7. Güvenlik sertifikası kaç günde gelir?
  8. Güvenlik olmak için yaş sınırı nedir?

Güvenlik Sertifikası almak için nereye başvurulur?

Silahlı – Silahsız Özel Güvenlik Belgesi için kişilerin Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı'na müracaat etmeleri ve belli aralıklarla bazı sınavlara girmeleri akabinde alınmaktadır. Bu sınavlarda kurum tarafından belirlenen başarı puanına ulaşmak şartı aranmaktadır.

Güvenlik sertifikası ne kadara mal oluyor?

- Silahlı güvenlik eğitim kurs ücreti ortalama 1000 TL kadardır. - Silahsız güvenlik eğitim kurs ücreti ortalama 750 TL kadardır. Güvenlik sertifikasını yenileme ücreti ise 2020 yılında; - Silahlı güvenlik sertifikası yenileme ücreti 750 TL kadardır.

2021 güvenlik sertifikası nasıl alınır?

2021 yılında özel güvenlik sertifikası almayı düşünenler, başvuru kayıt zamanında bulundukları ilde yer alan ve sertifika veren kurslara kayıt yaptırmak zorundadır. Kurslarda 120 saat sürecek bir eğitim programıyla silahlı sertifika eğitimi verilmektedir.

Güvenlik sertifikası kaç yaşına kadar alınır?

Bu yaş şartı silahlı için en az 21 yaş ve lise mezunu olması iken silahsız için en az 18 yaş ve ortaokul (8 yıllık) mezun olması gerekir. Kısacası silahlı özel güvenlik olmak isteyen bir adayın 22'sinden gün almış ve lise mezunu olması gerekirken, silahsız özel güvenlik adayının da 19'undan gün alması gerekir.

Özel güvenlik kimlik kartı nereden alınır?

Özel güvenlik görevlisi kimlik kartı almak için ikamet edilen ildeki il emniyet müdürlüğü özel güvenlik şube müdürlüğüne müracaat edilir.

Güvenlik sertifikası kaç günde alinir?

Temel Silahlı Eğitim En Kısa 17 Gün Sürer. Temel Silahsız Eğitim En Kısa 13,5 Gün Sürer. Yenileme Silahlı Eğitim En Kısa 8,5 Gün Sürer. Silahsızdan Silahlıya Geçiş En Kısa 3 Gün Sürer.

Güvenlik sertifikası kaç günde gelir?

Özel Güvenlik Sertifikası Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 5 ile 10 gün arasında geçen bir süre sonrasında kurumumuzdan tarafınıza verilecektir.

Güvenlik olmak için yaş sınırı nedir?

En az 18 yaşında olması gerekir. Üst yaş sınırı ise yoktur. Özel güvenlik olmak isteyen kişi isterse 50 isterse de 60 olsun özel güvenlik olabilir.