Kara Harp Okulu kaç yıl okunur?

İçindekiler:

  1. Kara Harp Okulu kaç yıl okunur?
  2. KHO dan mezun olunca ne olunur?
  3. MSÜ sınavıyla ne olunur?
  4. Kara Harp Okulundan mezun olunca ne olunur?

Kara Harp Okulu kaç yıl okunur?

Türkçe bilmeyenler/yeterli düzeyde bilmeyenler için Kara Harp Okulu bir yıl süre ile Türkçe Hazırlık Sınıfı imkanı sunmaktadır. Türkçe Hazırlık Sınıfını tamamladıktan sonra Kara Harp Okulundaki dört yıllık eğitiminize devam edebilirsiniz.

KHO dan mezun olunca ne olunur?

Mezun olan bütün öğrenciler subay diploması ile birlikte uluslararası geçerliliği olan bir lisans programının diplomasını da almaktadır. MSÜ KHO lisans programlarını başarıyla bitiren Harbiyeliler, lisansüstü öğrenimlerine yurt içinde ve yurt dışındaki üniversitelerde devam edebilmektedir.

MSÜ sınavıyla ne olunur?

MSÜ bölümlerinin sivil üniversitelerden tek farkı, bu bölümlerin askeri alanda eğitim vermesi ve profesyonel subay ve astsubay yetiştirmesidir. Bu bölümlerden mezun olan öğrenciler, standart fakülte diplomasının yanı sıra okullarına göre subay veya astsubay diploması da alırlar.

Kara Harp Okulundan mezun olunca ne olunur?

TSK.ne bağlı harp akademileri kara,hava, deniz,jandarma harpokullarında4 yıllık lisans eğitimi almış mezun olmuş subayların sınavla girip yüksek lisans düzeyinde ve kurmay subay olarak mezun oldukları okullardır.Her sınıftan subayların albaylıktan sonra general kademelerine de terfi edebilmeleri için yüksek lisans ...