Gümüşler Manastırı hangi ilimizdedir?

İçindekiler:

  1. Gümüşler Manastırı hangi ilimizdedir?
  2. Gümüşler Manastırı kaç yıllık?
  3. Niğde Gümüşler Manastırı arası kaç km?
  4. Gümüşler Manastırı nasıl gidilir?
  5. Gümüşler Manastırı ücretli mi?

Gümüşler Manastırı hangi ilimizdedir?

Niğde'ye 8 km. uzaklıktaki Gümüşler kasabasındadır. Bizans sanatının Anadolu'daki en güzel ve en iyi korunmuş eserlerinden biridir. 1973 yılında arkeolojik sit alanı kabul edilen manastır oldukça büyük ve geniş bir kaya kütlesi içine kazılmıştır.

Gümüşler Manastırı kaç yıllık?

Yapılış tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte M.S 8 ile 12. yüzyılları arasında yapıldığı düşünülmektedir. Büyük bir kaya kilisesinin içine oyulan manastır; Kapadokya Bölgesi sınırları içerisinde yer alırken, günümüze oldukça iyi korunarak gelmiştir.

Niğde Gümüşler Manastırı arası kaç km?

Gümüşler Manastırı Nerede? Gümüşler manastırına nasıl gidilir diye düşünüyorsanız, manastır Niğde kent merkezine bağlı Gümüşler kasabasının içerisinde yer almakta. Niğde Gümüşler Manastırı kaç km sorusunun cevabı ise manastır Niğde il merkezine yaklaşık 9 km uzaklıkta.

Gümüşler Manastırı nasıl gidilir?

'Niğde'den Gümüşler Manastırı'na nasıl gidilir?' in cevabı için Niğde şehir merkezinden başlayan tabelaları izleyebilir, kısa süre içerisinde manastıra erişim sağlayabilirsiniz. Bireysel aracınız yoksa Niğde'den otobüsle Gümüşler Kasabası'na gidebilir ve manastırı ziyaret edebilirsiniz.

Gümüşler Manastırı ücretli mi?

Giriş Ücreti : 12,5 TL - Durum : KAPALI Niğde'ye 8 km. uzaklıktaki Gümüşler kasabasındadır. Bizans sanatının Anadolu'daki en güzel ve en iyi korunmuş eserlerinden biridir. 1973 yılında arkeolojik sit alanı kabul edilen manastır oldukça büyük ve geniş bir kaya kütlesi içine kazılmıştır.