Demokratik ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Demokratik ne demek TDK?
  2. Antidemokratik ne demek sözlük anlamı?
  3. Demokratik davranış ne demek?
  4. Antidemokratik uygulama nedir kısaca?
  5. Sosyal Demokrat Partisi ne zaman kuruldu?
  6. Sosyalizme göre devlet nedir?
  7. Ilımlı muhafazakar ne demek?
  8. Muhafazakar kesim ne demek?

Demokratik ne demek TDK?

TDK sözlüğü incelendiğinde; demokrasi, demokratik ve demokratikleşme kavramlarının açıklamasına ulaşılabilmektedir. Demokratik Ne Demek? Demokratik kelimesinin en kısa anlamı, “demokrasiye uygun olan” manası taşımaktadır. ... Dünya üzerinde yer alan çok sayıda devlet, yönetim biçimi olarak demokrasiyi benimsemektedir.

Antidemokratik ne demek sözlük anlamı?

Demokratik ve antidemokratik ne demek? ... Demokrasiye karşı olan, demokrasiye uymayan, demokratik düzenin yerleşmesini önleyen.

Demokratik davranış ne demek?

- Demokratik davranış demek orada bulunan herkesin fikrinin sorulması, çoğunluğun isteğine göre davranılmasıdır.

Antidemokratik uygulama nedir kısaca?

Cevap: Demokrasi ile uyuşmayan uygulamalara antidemokratik uygulama denir. Örneğin, bir ailenin çocuğunun gideceği üniversiteye ona sormadan karar vermesi antidemokratik bir uygulamadır. Çünkü, demokrasiye göre her insanın fikir özgürlüğü vardır.

Sosyal Demokrat Partisi ne zaman kuruldu?

1983 Sosyal Demokrasi Partisi/Kuruluş tarihi Sosyal Demokrasi Partisi (SODEP), 12 Eylül Darbesi'nden sonra 1983'te siyasi faaliyetler serbest bırakılınca, kapatılan CHP tabanını sahiplenmek için kurulmuştur. Parti, 6 Haziran 1983 tarihinde Prof. Erdal İnönü tarafından kuruldu.

Sosyalizme göre devlet nedir?

Sosyalist devlet ya da sosyalist cumhuriyet bir sosyalist toplum oluşturma ülküsüne anayasal olarak bağlı devlettir. ... Öte yandan; işçi devleti, yönetimin işçi sınıfının kontrolünde olduğu devlet yapısını tanımlamak amacıyla kullanılmaktadır.

Ilımlı muhafazakar ne demek?

Ilımlı İslam, aşırı görüşleri reddeden modernist İslam yorumlarına Batı'da verilen ad. Bu adlandırmaya karşı çıkan bir diğer görüşse, İslam'ın "radikal", "geleneksel", "ılımlı" olarak değil, Sünni ve Şii gibi mezhepsel olarak sınıflandırılabileceğini savunur. ...

Muhafazakar kesim ne demek?

Muhafazakârlık, var olan durumu koruma amacını güden düşünce tarzı. Toplumun değişmesine karşı direnç gösteren, toplumsal-kültürel değerlerin korunmasını savunan sağ kanat siyasi ideoloji. Muhafazakarlık, sol görüş tarafından değişime karşı direniş olarak tanımlanıp eleştirilmektedir.