Bebek arabasındaki küf lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Bebek arabasındaki küf lekesi nasıl çıkar?
  2. Parkedeki rutubet lekesi nasıl çıkar?
  3. Küf lekesi fayanstan nasıl çıkar?
  4. Parkedeki koku nasil cikar?
  5. Banyodaki küf lekesi nasıl çıkar?
  6. Ahşaptan küf lekesi nasıl çıkar?
  7. Çamaşırlarda küf lekesi nasıl çıkar?
  8. Ahşap zemin nasıl temizlenir?
  9. Parke silme suyuna ne konur?
  10. Kararan duvarlar nasıl temizlenir?

Bebek arabasındaki küf lekesi nasıl çıkar?

1 bardak ılık su içinde 1 kaşık klorlu ağartıcıyı çözdürün. Karışan sıvıyı, bir sprey şişesi içinde muhafaza edip kullanabilirsiniz. Küf lekesinin olduğu bölgeye birkaç defa püskürtme işlemi uygulayın ve bir bez yardımı ile lekenin üzerinde dairesel hareketler çizerek temizleyin.

Parkedeki rutubet lekesi nasıl çıkar?

Küf, genel olarak ahşap temizleme sıvıları ve bulaşık teli yardımıyla çıkartılabilir. Yüzeye işlemiş küf söz konusu ise, uygun bir temizleyici kullanılmalıdır. Şayet cilanın altında oluşmuş ise, bu kez yeniden cila yapmanız gerekir.

Küf lekesi fayanstan nasıl çıkar?

Yarım fincan beyaz sirke kullanılabilir. Malzemelerin tamamını bir kabun içerisinde karıştırıp macun kıvamına getirin. Daha sonra eski diş fırçası veya bulaşık süngeri yardımıyla macun kıvamına getirdiğiniz karışımı fayans aralarının üzerinden geçip durulayın.

Parkedeki koku nasil cikar?

Kokusu da pencereleri açıp, evi havalandırdığınız anda kaybolacaktır. 5 litre suyun içine 1 çay bardağı sirke ilave ederek parke temizliğinizi yapabilirsiniz. Eve daha hoş koku yaymak için, evinizi havalandırdığınız sırada duru suya birkaç damla esans ekleyerek tekrar silebilirsiniz.

Banyodaki küf lekesi nasıl çıkar?

Kimyasal temizleyici kullanmak istemiyorsanız beyaz sirke ve karbonat da kullanabilirsiniz. Küflü yüzeye bir miktar beyaz sirke dökün ve kurumasını bekleyin. Ardından tekrar sirke dökün ve süngerle silin. Sonrasında suyla durulayın.

Ahşaptan küf lekesi nasıl çıkar?

Büyük bir kase içine karbonat ile suyu karıştırın. temiz bir bezle leke üzerine uygulayın. 30 dakika bekletin. Ardından soğuk suya batırılmış bir havlu ile durulayın.

Çamaşırlarda küf lekesi nasıl çıkar?

Kıyafetten küf lekesi nasıl çıkar?
  1. ¾ oranında karbonat ve ¼ oranında suyu karıştırarak cıvık bir hamur elde edin.
  2. Bu hamuru küflenmiş yüzeye iyice yedirin ve fırçalayın.
  3. Yarı yarıya beyaz sirke ve suyu karıştırarak bir solüsyon hazırlayın ve karbonatla fırçaladığınız lekeyi iyice yıkayın.
Daha fazla öğe...

Ahşap zemin nasıl temizlenir?

Ahşap Parke Temizliği Yöntemleri: Tozunu aldığınız parkenin ilk kirini almak için içine hiçbir şey katmadığınız saf su ile silin. Piyasada bulunan ahşap temizleyicisini ekleyerek ılık su hazırlayın. Yumuşak yapıya sahip mikrofiber bez ile çok ıslatılmadan parke temizliği yapılabilir.

Parke silme suyuna ne konur?

Sirke, Su ve Bulaşık Deterjanı ile Parke Temizliği
  • 1 su bardağı elma sirkesi ya da beyaz sirke.
  • 2 litre su.
  • Birkaç damla sıvı bulaşık deterjanı
  • Sünger, vileda ya da mikro fiber bez.

Kararan duvarlar nasıl temizlenir?

1 litre suyun içinde 1 çay bardağı sirke ve 1 paket karbonatı karıştırın. Elde edilen suyun içine temizleme bezini batırıp çıkarın ve bezin sadece nemli kalmasını sağlayın. Duvarda yer alan yağ, parmak izi, yemek kalıntısı ve kuruyan lekeleri bu karışımla kolayca temizlemiş olacaksınız.