E-devlet üzerinden HGS alınır mı?

İçindekiler:

  1. E-devlet üzerinden HGS alınır mı?
  2. E devletten HGS iptal ediliyor mu?
  3. HGS iptal işlemi nasıl yapılır?
  4. HGS iptal ettirmek için ne gerekli?
  5. PTT HGS iptal nasıl yapılır?
  6. Araç satışından sonra HGS iptal olur mu?
  7. Araç satılınca HGS ne olacak?
  8. HGS iptal olmazsa ne olur?

E-devlet üzerinden HGS alınır mı?

1- Aracınızın üzerinde daha önceden bir HGS'nin tanımlı olup olmadığını öğrenmelisiniz. Bu konuda E-Devlet üzerinden araç plakanızı aratabilirsiniz. ... 3-HGS kartını Türkiye'de bulunan tüm PTT şubelerinden ve Kara yollarının otoban gişelerinin yanında bulunan şubelerinden rahatlıkla temin edebilirsiniz.

E devletten HGS iptal ediliyor mu?

Hem tüzel hem de gerçek kişiler, e-Devlet Kapısı “Araçlarım” bütünleşik hizmetini kullanarak; PTT'den aldıkları Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) hesaplarını iptal edebilirler. İptal edilen ürünlerin bakiyesi başka bir PTT ürününe aktarılabilir.

HGS iptal işlemi nasıl yapılır?

Bankadan alınan HGS'lerin iptali için HGS'yi aldığınız bankanın bir şubesine giderek ya da dilerseniz bankanın müşteri hizmetlerini arayarak işlemi gerçekleştirebilirsiniz. HGS'deki bakiye ise birkaç gün içerisinde banka hesabınıza aktarılacaktır.

HGS iptal ettirmek için ne gerekli?

Araçlarda bulunan HGS sistemi kolayca iptal edilebiliyor. Araç sahipleri en yakın PTT kurumlarına giderek, iptal başvurularını yapabilir. İptal başvuruları anlık olarak değerlendirilir ve sistemde otomatik olarak kapatılır.

PTT HGS iptal nasıl yapılır?

PTT'den aldığınız HGS'yi PTT merkez ve şubelerine şahsi başvuru yaparak iptal edebilirsiniz. Yeni ürün almak istemiyorsanız iptal ettirdiğiniz ürününüz içindeki bakiyeyi 1 ay sonra PTT merkezlerinden alabilirsiniz. HGS'yi iptal ettikten sonra etiket araç camından çıkartılmalıdır.

Araç satışından sonra HGS iptal olur mu?

Eğer satılan aracın plakası aynı kalacaksa mutlak suretle satıştan önce veya hemen sonra HGS kartının iptalinin istenmesi gerekiyor. Zira daha sonra size ait olmayan cezalarla ve borçlarla baş başa kalabilirsiniz. ... HGS kartınızı iptal ettirmek için bir PTT şubesine giderek HGS iptal formu doldurmanız gerekiyor.

Araç satılınca HGS ne olacak?

Sattığınız araç üzerindeki HGS kartındaki bakiyeyi yeni bir karta aktarabilirsiniz. Aktarmak istediğiniz aracın plakasını da görevliye verip aynı formda transfer işlemi olduğunu bildirdiğiniz takdirde bir hafta içinde transfer gerçekleşecektir.

HGS iptal olmazsa ne olur?

Aracın satışı gibi durumlarda HGS iptali yaptırmanız gerekir. Peki, HGS iptal edilmezse ne olur? HGS'nin iptal edilmemesi halinde aracınızın yeni sahibinin HGS etiketiyle kaçak geçiş yapması söz konusu olabilir. HGS sizin adınıza kayıtlı olduğu için de cezai işlemle karşı karşıya kalabilirsiniz.