Arka torsiyon ne demek?

İçindekiler:

  1. Arka torsiyon ne demek?
  2. Torsiyon amortisör nedir?
  3. Torsiyon ne demek Diş?
  4. Torsiyon bağlantısı nedir?
  5. Torsiyon dingil ne demek?
  6. Torsiyon ne ise yarar?
  7. Süspansiyon sisteminde neler yer alır?
  8. Torsiyon tip ne demek?
  9. Torsiyon ne demek Tıpta?
  10. Torsiyon ne demek sağlık?
  11. Torsiyon çubuğu nasıl çalışır?
  12. Torsiyon frenli dingil nedir?
  13. Frenli dingil nasıl çalışır?
  14. Araçlarda yaylar hangi parçalar arasında çalışır?
  15. Havalı süspansiyon parçaları nelerdir?
  16. Over torsiyonu nedir neden olur?
  17. Testis torsiyonu nasıl tedavi edilir?
  18. Testis torsiyonu neden oluşur?
  19. Testis torsiyonu nedir neden olur?
  20. Kadın yumurtalık neden ters döner?

Arka torsiyon ne demek?

Kelime anlamı olarak torsiyon, İngilizce'deki “torsion” yani burulma kelimesinden dilimize geçmiştir. Otomobillerde arka tekerlekler için kullanılan, iki tekeri birbirine bağlayan u şeklinde bir boruya torsiyon çubuğu adı verilir. Sistemde iki teker birbirine bağlıdır ve torsiyon helezon aracılığı ile şasiye bağlanır.

Torsiyon amortisör nedir?

Yeni nesil otomobillerde çok tercih edilmese de hala kullanılan torsiyon arka iki teker arasında bulunan ve iki tekeri birbirine bağlayan “u” şeklinde aks'a paralel bir süspansiyon sistemidir.

Torsiyon ne demek Diş?

Torsion teriminin tıbbi anlamı; n. 1. Bükme, burma, bükülme, burkulma, dönme (uzunluğuna mihver üzerinde), torsiyon; 2. Ameliyattan sonra kan akıntısını durdurmak için bir dmarın kesik ucunu bükme.

Torsiyon bağlantısı nedir?

Bağımlı süspansiyon olarak da bilinen bu süspansiyon sisteminde arka tekerler için kullanılan ve iki tekeri birbirine bağlayan bir boru kullanılır ve bu boruya torsiyon çubuğu adı verilir. Bu sistemde iki teker birbirine torsiyonla bağlıdır ve torsiyonun helezon yoluyla şasiye bağlantısı yapılmaktadır.

Torsiyon dingil ne demek?

Frenli torsiyon dingiller mekanik fren sistemine sahip olup, uygun tonajda bir frenli çeki mekanizması ( frenli çeki oku ) ile birlikte çalışır ve frenleme yapar. ... 750 kg üzeri O2 sınıfı römork ve karavanlarda frenli torsiyon dingil kullanmalısınız.

Torsiyon ne ise yarar?

Torsiyon, taşıtlarda farklı bir mantıkla çalışır durumda olan bir tür esneme sistemine verilen addır. Torsiyon sistemi vasıtasıyla aracın, genel olarak daha iyi bir şekilde yol tutuş sergilediği düşüncesi söz konusudur.

Süspansiyon sisteminde neler yer alır?

Süspansiyon Sistemi Parçaları Neler?
  • Yaprak yaylar,
  • Helisel yaylar,
  • Burulma çubuklu yaylar,
  • Pnömatik (hava yastıklı) yaylar olmak üzere 4 farklı yay çeşidi bulunur.

Torsiyon tip ne demek?

Testislerin torbaya(skrotum) uzanımını sağlayan ve spermatik kordon denilen kılıfın çevresindeki kas ve zarlardaki yetersizliğe bağlı olarak kendi etrafında dönmesi durumuna 'Torsiyon' denir. Testis torsiyonu, genellikle çocuklarda ve genç erkeklerde olabilir. Genellikle tek taraflıdır.

Torsiyon ne demek Tıpta?

Testisin kendi etrafında dönmesi (torsiyonu) ile damarlarının testisin kan dolaşımını sağlayamaz duruma gelmesidir.

Torsiyon ne demek sağlık?

Testislerin torbaya(skrotum) uzanımını sağlayan ve spermatik kordon denilen kılıfın çevresindeki kas ve zarlardaki yetersizliğe bağlı olarak kendi etrafında dönmesi durumuna 'Torsiyon' denir. Testis torsiyonu, genellikle çocuklarda ve genç erkeklerde olabilir.

Torsiyon çubuğu nasıl çalışır?

Torsiyon çubuğu nasıl çalışır? U şeklinde bir çubuk ile arka yayları bağlayan sistem, basit bir çalışma prensibine sahiptir. İki tekerdeki helezon yaylarının birbirine bağlı olması sebebiyle sağ arka tekere gelen darbe sol arka tekere de yansır ve harekete sebep olur.

Torsiyon frenli dingil nedir?

Frenli torsiyon dingiller mekanik fren sistemine sahip olup, uygun tonajda bir frenli çeki mekanizması ( frenli çeki oku ) ile birlikte çalışır ve frenleme yapar. ... 750 kg üzeri O2 sınıfı römork ve karavanlarda frenli torsiyon dingil kullanmalısınız.

Frenli dingil nasıl çalışır?

Frenli çeki okları , mekanik çarpma sistemi ile çalışır ve frenleme anında frenli torsiyon dingilin frenlemesini sağlar. Böylece römork veya karavan araç ile senkronize frenleme yaparak daha güvenli bir seyahat sağlar.

Araçlarda yaylar hangi parçalar arasında çalışır?

Süspansiyon sisteminin en önemli parçalarını yaylar oluşturuyor. Nitekim bu yaylar sayesinde aracın hareket kontrolü sağlanabiliyor. Sahip olduğunuz aracın türüne göre sistemde yaprak, helisel, burulma çubuklu ya da hava yastıklı olmak üzere farklı yay türleri kullanılıyor.

Havalı süspansiyon parçaları nelerdir?

Süspansiyon Sisteminin Parçaları Nelerdir?
  • Yaylar. Aracın, teker ağırlığı hariç bütün yükü, yayların üzerinde taşınmaktadır. ...
  • Amortisörler. Süspansiyon sistemi bir nevi fırlatma sistemidir. ...
  • Askı Sistemleri. Arabayla tekerlekleri birbirine bağlayan sistemler bütününe askı sistemi adı verilir. ...
  • Denge Çubukları ...
  • Rotiller.

Over torsiyonu nedir neden olur?

Yumurtalıklar normalde bir ucu karın yan duvarında diğer ucu ise serbest halde dururlar. Bu bağ içerisinden kan damarları geçer. Eğer yumurtalık herhangi bir şekilde bu bağ etrafında döner ise kan akımında azalma olur ya da akım tamamen durabilir. İşte bu durum over torsiyonu olarak adlandırılır.

Testis torsiyonu nasıl tedavi edilir?

Testis torsiyonu tedavisi nasıldır? Tedavide acil cerrahi uygulanır. Erken başvuru ve ilk 8 saat içinde acil cerrahi uygulanması ile testisin kan dolaşımını bozan bu durum testisin canlılığı kaybolmadan tedavi edilebilir ve ilgili testis fonksiyonunu sürdürür.

Testis torsiyonu neden oluşur?

Testis dönmesi; ağır egzersizden birkaç saat sonra, testislerdeki küçük bir yaralanma sonrası veya uyku sırasında meydana gelebilir. Ergenlik döneminde testosteron etkisiyle testislerin hızlı büyümesi torsiyon ihtimalini artırır.

Testis torsiyonu nedir neden olur?

Testis Torsiyonu Neden Olur? Torsiyon; dönme, burulma anlamına gelir. Testislerin, skrotumun beslenmesini sağlayan spermatik kord üzerinde torsiyone olması yani dönmesi kord içindeki kan akımını azaltır. Testisler, spermatik kord üzerinde birden fazla kez dönerse kan akımı tamamıyla durabilir.

Kadın yumurtalık neden ters döner?

Genelde kist ya da başka bir sebebe bağlı olarak büyümüş olan yumurtalıklarda ortaya çıkar ancak çok nadiren tüp ve etrafındaki dokularda aşırı bir spazm ya da aşırı genişlemiş yani varisleşmiş damarlara bağlı olarak normal boyutlardaki yumurtalıklarda da görülebilmektedir.