Akne sıkma aleti nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Akne sıkma aleti nasıl kullanılır?
  2. Komedon nasıl çıkarılır?
  3. Siyah noktaları gidermek için ne yapmalıyız?
  4. Comedones yüz temizleme cihazı başlıkları ne işe yarar?
  5. Komedon Sivilce nedir?

Akne sıkma aleti nasıl kullanılır?

Aleti, siyah nokta ve sivilcelerin üzerine hafifçe bastırın. Cilde zarar verebilecek şekilde aleti çok sert bastırmayın veya sürüklemeyin veya kazımayın.

Komedon nasıl çıkarılır?

Gözenek içinde yumuşayan komedon ve yağ butonları, siyah nokta temizliğinde kullanılan komedon aleti yardımıyla, gözeneğin çevresine uygulanan küçük bir bası ile kolayca çıkarılır. Bu işlem tamamlandıktan sonra salisilik asid peeling ve türevi ürünler kullanılarak cildin tamamı soyulur.

Siyah noktaları gidermek için ne yapmalıyız?

Karbonat Maskesi: Bir kaşık karbonat ve az miktarda suyla hazırlayacağınız macun kıvamındaki karbonat maskesini, yüzünüzde 10 dakika tutarak yıkayın. Cildinizin daha pürüzsüz ve siyah noktalardan arınmış olduğunu fark edeceksiniz. Bu maskeyi haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.

Comedones yüz temizleme cihazı başlıkları ne işe yarar?

Cildinizdeki siyah noktaları, yağ, kir ve sivilcelerden arındırır. Cildinizin daha temiz ve ışıltılı görünmesini sağlar. Cildin altına işleyen güçlü vakumlama özelliği ile gözeneklerin içini temizler.

Komedon Sivilce nedir?

Sivilceden farklı bir yapıya sahiptir. Komedon cilt yüzeyinde oluşan fazla kir, yağ (sebum) ve ölü cilt hücreleri ile tıkanmış saç köklerine verilen isimdir. Ciltte minik ve ten rengi yumrular şeklinde görünürler ve hafif bir akne türü olarak kabul edilirler. Bunlara iltihaplı olmayan sivilceler de denmektedir.