Nova Vera zeytinyağı kimin?

İçindekiler:

  1. Nova Vera zeytinyağı kimin?
  2. Nova Vera zeytinyağı nerede üretiliyor?
  3. Zeytinyağı Erken Hasat mı olgun hasat mı?
  4. Polifenol zeytinyağı nedir?
  5. Nova Vera nedir?
  6. Zeytinyağında asit oranı ne olmalı?
  7. Vera Nova ne demek?
  8. Erken hasat zeytinyağı ne zaman çıkar?
  9. Soğuk sıkım mı erken hasat mı?
  10. Zeytinyağında polifenol kaç olmalı?
  11. Yüksek polifenol zeytinyağı ne demek?
  12. Bahar alan kimdir?
  13. Ilk hasat zeytinyağı ne demek?
  14. Soğuk sıkım nasıl anlaşılır?
  15. Zeytinyağında polifenol nasıl anlaşılır?
  16. Nova Vera ne demek?

Nova Vera zeytinyağı kimin?

Nova Vera Kurucusu Bahar Alan, Türkiye'de güzel zeytin çeşitlerinin bulunduğunu ve zeytinlerin iyi işlendiğinde çok güzel zeytinyağları üretilebildiğini dünyaya gösterebilmenin yolunun bu yarışmalardan geçtiğini ifade etti.

Nova Vera zeytinyağı nerede üretiliyor?

Nova Vera Organik Zeytinyağı, Manisa Salihli'de 600 m yükseklikteki organik sertifikasına sahip bahçelerimizde yetişen ve hiç zedelenmeden elle hasat edilen Trilye cinsi zeytinlerin soğuk zincirle Ayvalık'a taşınarak BRC ve ISO 22000 belgelerine sahip Nova Vera Ayvalık tesislerinde soğuk sıkım yapılması ile üretilir.

Zeytinyağı Erken Hasat mı olgun hasat mı?

Erken hasat, eylül ayı sonunda başlayıp kasım ayı başına kadar rengi tamamen yeşil olan zeytinlerin hasat edilmesidir. ... Olgun hasat ise, rengi pembe, mor zeytinlerin kasım ayı ortasında başlayıp ocak ayına kadar hasat edilmesiyle elde edilir.

Polifenol zeytinyağı nedir?

Hücrelerin aşınmasını ve yok olmasını önleyici etkilerinden dolayı dokuların daha genç kalmasını ve iyi çalışmasını sağladıkları için önemli antioksidanlardır. Polifenollerin zeytinyağı için önemi çok fazladır, çünkü zeytinyağı polifenol içeren tek bitkisel yağdır.

Nova Vera nedir?

Nova Vera Erken Hasat Yamalak, Aydın bölgesine özgü yerel bir çeşittir. Zedelenmeden dal sarsıcılar ile hasat edilen Yamalak Sarısı cinsi zeytinlerin soğutuculu kamyonlar ile Ayvalık'a taşınarak BRC ve ISO 22000 belgelerine sahip Nova Vera Ayvalık tesislerinde soğuk sıkım yapılması ile üretilir.

Zeytinyağında asit oranı ne olmalı?

En iyi zeytinyağı ürünlerinin asit oranları %0,1 ile %1 arası asit oranına sahip ürünlerdir. Asit oranı %2'den az olan zeytinyağları, 'natürel birinci' olarak adlandırılır. Asit oranı %0,8'e kadar olan zeytinyağları, 'sızma' olarak adlandırılmaktadır.

Vera Nova ne demek?

'Yeni Bahar', 'Yeni Gerçek' anlamına gelen 'Nova Vera' markası da buradan ortaya çıkmış.

Erken hasat zeytinyağı ne zaman çıkar?

Erken hasat zeytinyağı için gereken zeytinler eylül ve ekim aylarında toplanır. Zeytinin yeşil şekli ile işlemden geçmesi sonucu sofralarınıza lezzet katan yağlar hazırlanır. Meyvemsi aroması ile ön plana çıkan erken hasat zeytinyağları yüksek aroması ve düşük asit oranı ile lezzetini ikiye katlıyor.

Soğuk sıkım mı erken hasat mı?

Soğuk sıkım zeytinyağı, erken hasat zeytinlerden üretilir. Erken hasat zeytinler henüz daha toprağa düşmeden toplanır ve aynı gün içerisinde öğütülerek zeytinyağına dönüşür. İyi bir soğuk sıkım zeytinyağını koklayarak anlamak mümkündür. Soğuk sıkım, taş baskı zeytinyağı daha koyu renkli ve yoğun aromalıdır.

Zeytinyağında polifenol kaç olmalı?

Zeytinyağında polifenol değeri %130'dan aşağı olmamalıdır. Bunun üst limiti ise %200 civarıdır. Bu orandan sonra artık damağa hoş gelmeyen, tat bozulması yaşanmaya başlar. Polifenol oranı yüksek olan zeytinyağlarında asit oranı da düşük olur ya da olmak zorundadır.

Yüksek polifenol zeytinyağı ne demek?

Zeytinler henüz yeşilken toplanır ve yoğun aromatik değere sahip olan o eşsiz lezzet elde edilir: Erken hasat zeytinyağı. Zeytinyağı tiplerinin her biri kendine has olan lezzetlerini yakalama peşinde koşanlardansanız erken hasattan bahsedilirken “yüksek polifenol” ifadesini duyabilirsiniz.

Bahar alan kimdir?

Aslen endüstri mühendisi olan Bahar Alan, çelik sektöründe hizmet veren aile şirketleri Körfez Döküm'de çalışmaya devam ederken içindeki girişimci ruha ve doğaya dönüş isteğine kulak vererek 2017'de Nova Vera markası ile Ayvalık'ta zeytinyağı üretimine başladı.

Ilk hasat zeytinyağı ne demek?

Zeytin, kasım ile mart ayları arasında olgunlaşır. Koyu mor ya da siyah hale dönen zeytin hasat edilerek zeytinyağı elde edilir. Erken hasat zeytinyağı için ekim ayında yani zeytin henüz yeşilken hasat yapılır. Henüz olgunlaşmamış zeytinler, tüm sızma zeytinyağı elde etme aşamalarından geçirilir.

Soğuk sıkım nasıl anlaşılır?

İyi bir soğuk sıkım zeytinyağını kokladığınızda, bunu hemen fark edersiniz. Çünkü ambalajın kapağını açtığınızda etrafa yayılan farklı meyve aromaları ile karışık nefis bir zeytin kokusu duyarsınız. Soğuk sıkım zeytinyağı ürününü tattığınızda ise içerdiği antioksidanlar sayesinde hoş bir yakıcı özelliğe sahiptir.

Zeytinyağında polifenol nasıl anlaşılır?

Zeytinyağının tadına baktığınızda tazeliğin yanında dilin etrafında acılık ve gırtlakta yanma hissediyorsanız polifenol yönünden zengin bir zeytinyağına denk geldiğinizi tahmin edebilirsiniz. Hatta, zeytinyağını içtiğinizde öksürme bile yapabilir.

Nova Vera ne demek?

'Yeni Bahar', 'Yeni Gerçek' anlamına gelen 'Nova Vera' markası da buradan ortaya çıkmış.