Okul diplomamı nasıl alabilirim?

İçindekiler:

  1. Okul diplomamı nasıl alabilirim?
  2. Lise diplomam kayıp nasıl çıkartırım?
  3. E-devlet diploma yerine geçer mi?
  4. Lise diploması e devletten çıkarılır mı?

Okul diplomamı nasıl alabilirim?

Diplomayı alacak kişi bir dilekçe ile başvuruyu şahsen yapmalıdır. Okul müdürlüğünden talep edilen diploma kayıt örnekleri için müdürlük, dilekçeyi yazan kişinin almış olduğu belge ile bir başka okula yazılmadığını saptadıktan sonra, dilekçenin arka yüzüne ya da altına, tasdikli diploma kayıt örneği ek 14 vermektedir.

Lise diplomam kayıp nasıl çıkartırım?

İlk etapta ilkokul, ortaokul yahut liseden mezuniyetinizi tamamlamanızın ardından aldığınız diplomayı kaybettiğinizde, mezun edildiğiniz eğitim kurumunu ziyaret ederek, diplomanızın kaybolduğunu belirterek, tekrardan diploma çıkartmak istediğinizi yazılı bir dilekçe ile bildirmeniz lazım gelmektedir.

E-devlet diploma yerine geçer mi?

1-E-devletten alınan mezun belgelerinde yer alan bilgiler herhangi bir özel kuruluştan değil üniversitelerin veritabanları üzerinden YÖK'e aktarılarak e-devlet kapısına gönderilmektedir.Dolayısıyla burada yer alan verilerin güvenilir olmaması mümkün değildir.

Lise diploması e devletten çıkarılır mı?

E-Devlet üzerinden açık lise mezuniyet belgesi almak için yine e-Devlet sistemine girerek arama bölümüne "Açık Öğretim Liseleri Mezuniyet Belgeleri Sorgulama" yazıp açık öğretim lise belgenizi rahatlıkla elde edebilirsiniz.