Cefaks antibiyotik mı?

İçindekiler:

  1. Cefaks antibiyotik mı?
  2. Aksef yan etkileri nelerdir?
  3. Cefaks 500 mg nedir ne işe yarar?
  4. Cefaks kaç gün kullanılır?

Cefaks antibiyotik mı?

Sefuroksim sefalosporin grubu bir antibiyotik olan Cefaks 750 mg. ağır veya yaşamı tehdit edici türdeki enfeksiyonlar ile bakteriyel enfeksiyonlara bağlı hastalıkların tedavisinde kullanılıyor.

Aksef yan etkileri nelerdir?

Lyme hastalığının AKSEF ile tedavisini takiben Jarisch-Herxheimer reaksiyonu (ateş, titreme, kas ağrısı, baş ağrısı ve taşikardi gibi belirtileri vardır) görülebilir. Bu, genellikle Lyme hastalığının antibiyotiklerle tedavisini takiben görülebilen bir reaksiyondur.

Cefaks 500 mg nedir ne işe yarar?

Alt solunum yolu enfeksiyonları: Akut ve kronik bronşit (bronşların iltihabı), pnömoni (zatürre), akciğer absesi, ameliyat sonrası göğüs enfeksiyonları Page 2 2 Üst solunum yolu enfeksiyonları: Farenjit (yutağın iltihabı), otitis media (orta kulak iltihabı), sinüzit (yüz kemikleri içindeki hava boşluklarının iltihabı) ...

Cefaks kaç gün kullanılır?

Erken Lyme hastalığı tedavisinde ve geç Lyme hastalığının önlenmesinde yetişkinler ve 12 yaş üzeri çocuklarda kullanılabilir. Olağan tedavi süresi 7 gündür (5-10 gün arası). Sefuroksim aynı zamanda sefuroksim sodyum tuzu (CEFAKS Enjektabl) şeklinde parenteral uygulama için mevcuttur.