Solucan gübresi üretimi para kazandırır mı?

İçindekiler:

  1. Solucan gübresi üretimi para kazandırır mı?
  2. Solucan gübresi üretimi nasıl yapılır?
  3. Solucan gübresi kim alır?
  4. Solucan Çiftliği ne kadar kazandırır?
  5. Solucan gübresi ne kadar sürede oluşur?
  6. Solucan gübresi sertifikası nasıl alınır?
  7. Solucan gübresi hangi alanlarda kullanılır?
  8. Solucan Çiftliği karlı mı?
  9. Solucan gübresi kilosu ne kadar?
  10. Solucan gübresi hangi bitkilere verilir?
  11. Solucan ayda ne kadar mama yer?
  12. 100 bin solucan ne kadar mama yer?

Solucan gübresi üretimi para kazandırır mı?

"Seri üretime başladığımız zaman 4 ay gibi bir süre içerisinde yaklaşık 4 ton solucan gübresi üretmekteyiz. Bunun fiyatı ton başına TL. 4 ay gibi bir süre zarfında ortalama 13 bin lira kazancı var. Bunu daha hızlı veya daha fazla para kazanmak isteyen arkadaşlar solucan sayısını fazla tutabilirler.

Solucan gübresi üretimi nasıl yapılır?

Solucanlar sadece hayvansal dışkı ile de solucan gübresi üretebildiği gibi, bitki kalıntıları çürümüş meyve ve sebzeler gibi organik atıklar da solucanlara besin olarak verilebilir. Burada mı sıcaklığı ve toprağın nemli kalması sağlandığı sürece sağlıklı solucan gübresi üretmek mümkün olacaktır.

Solucan gübresi kim alır?

Solucan gübresi kullanım alanları ve pazarlanması Solucan gübresini öncelikle kullanma potansiyeli olan alıcıları şöyle sıralayabiliriz; fideciler, seracılar, hobi bahçecileri, peyzaj şirketleri ve meyve sebze üreticileri gibi halihazırda müşteriler olarak tercih edilmeli.

Solucan Çiftliği ne kadar kazandırır?

İsteyen bodrum katında veya bir gecekondu kiralayarak üretime başlayabiliyor, isteyenler de tesis kuruyor. Tanesi 8 kuruştan başlayan fiyatlarla satılan solucanlar aylık olarak ortalama 30 bin TL kazanç sağlayabiliyor.

Solucan gübresi ne kadar sürede oluşur?

Örneğin; 1 solucanın ortalama ağırlığının 0,5-0,8 gr olduğunu düşünürsek, 100.000 solucan 50-80 kg ağırlığındadır. O halde günde 25-40 kg yem tüketirler. Tükettiklerinin yarısını humus (solucan gübresi) yaptıklarına göre 100.000 solucan günde yaklaşık 12,5-20 kg solucan gübresi üretir.

Solucan gübresi sertifikası nasıl alınır?

Solucan gübresi üretim sertifikası Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurup üretim sertifikanızı alabilirsiniz.

Solucan gübresi hangi alanlarda kullanılır?

EkosolFarm Organik %100 Solucan Gübresi'ni, her türlü tarımsal üretimde, yeni dikimde, açık alan, örtü altı tarım, bahçe ve balkon sebzeciliğinde, meyvelerde, bahçe çiçeklerinizde ve çim alanlarınızda güvenle kullanabilirsiniz.

Solucan Çiftliği karlı mı?

Solucan gübresi 2-4 tl arası pazar bulabildiğinden bir milyon adet seviyesine ulaştıktan sonra ilk ay ortalama 6 bin tl bir ciro elde edebileceksiniz. Solucan sayısının iki katına çıkacağından bir sonraki 3 ay için bu ciro aylık 12 bin tl civarında gerçekleşecektir.

Solucan gübresi kilosu ne kadar?

Solucan Gübresi Fiyatları Ne Düzeydedir? 2018 yılı itibarı ile perakende solucan gübresi fiyatları kilogram başına 3 TL civarından başlamakla birlikte, ürünün katı ya da sıvı olup olmadığına, marka değerine ve ürünün içindeki ek organik/inorganik katkı maddelerine göre değişiklik gösterebilmektedir.

Solucan gübresi hangi bitkilere verilir?

Katı Solucan Gübresi her bir bitki için ayrı ayrı kullanım miktarına sahiptir. Tarla bitkilerinde : Domates, biber, salatalık, soğan, sarımsak, maydanoz gibi tarla bitkileri için fide, tohum ve hazırlık döneminde 1000 m² alana 150 kg olarak uygulanması ideal kabul edilir.

Solucan ayda ne kadar mama yer?

Kırmızı Kaliforniya solucanları gün içerisinde kendi kütle ağırlıklarının %80'i oranında mama tüketirler. Bu durumda;1 adet solucan gün içerisinde 0,6 gr besin tükettiğine göre; 10 bin adet solucan 6 kg mama tüketir.10 bin adet solucan kg mama tüketir.

100 bin solucan ne kadar mama yer?

Çünkü bu sorular solucan gübresi üretimine başlayan birçok kişinin sorduğu soruların başında gelir. 100 bin adet Kırmızı Kaliforniya solucanı bir ay içinde yaklaşık bin 800 kilogram mama ile beslenir.