Risk Merkezi başvurusu nedir?

İçindekiler:

  1. Risk Merkezi başvurusu nedir?
  2. Kredi puanını yükseltmek için ne yapmalıyım?
  3. Findeks nasil yukselir?
  4. Kredi Risk Raporu nasıl öğrenebilirim?

Risk Merkezi başvurusu nedir?

Risk Merkezi, kredi kuruluşları ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunca uygun görülecek finansal kuruluşların müşterilerinin risk bilgilerini toplamak ve söz konusu bilgileri bu kuruluşlar ve müşterileri ile veya onay vermeleri koşuluyla 3. kişilerle paylaşılmasını sağlamak üzere kurulmuştur.

Kredi puanını yükseltmek için ne yapmalıyım?

Kredi notu yükseltme yöntemlerinden en önemlisi bankalara olan tüm borçlarınızı zamanında ödemektir. Kredi kartı ödemelerinizi zamanında yaparsanız, kredi notunuzu kolay bir şekilde yükseltebilirsiniz. Kredi kartlarınızın sadece asgari borcunu değil tüm borcunu ödeyin.

Findeks nasil yukselir?

Genellikle ihtiyaç kredisi altında düşük faizli ve düşük miktarlı krediler kredi notunuzu yükseltmek için oldukça faydalı olacaktır. Eğer bankacılık ürünlerinin hiçbirini kullanmıyorsanız, en azından düşük limitli bir kredi kartı çıkarın. Bankacılık ürünlerini kullanmamak, kredi notunuzun oluşmamasına neden olacaktır.

Kredi Risk Raporu nasıl öğrenebilirim?

Kredi Notunuz Cebinizde Hemen Akbank Mobil uygulmasını indirerek akıllı cep telefonunuzdan kredi notunuzu (Findeks risk raporunuzu) öğrenebilirsiniz. Kredi notu öğrenme işleminizi Akbank Mobil'de "Başvurular" menüsü altındaki "Risk Raporu (KKB)" sekmesinden yapabilirsiniz.