Ertesi gün ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Ertesi gün ne anlama gelir?
  2. Ertesigun nedir?
  3. Ertesi gün hapının içinde kaç tane var?
  4. Ertesi gün hapı kötü mü?
  5. Ertesi gün hapı korur mu?

Ertesi gün ne anlama gelir?

Ertesi gün hapı; içeriğinde yüksek oranlarda progesteron hormonu bulunan ve korunmasız cinsel ilişkiden sonra kullanılarak gebelik oluşumunu en aza indirmeye yardımcı olan bir ilaçtır. Plansız gebeliği engellemede yüksek başarı sağlayan ertesi gün hapı eczanelerden reçetesiz olarak temin edilebilmektedir.

Ertesigun nedir?

Ertesi gün hapı, eczanelerde reçetesiz olarak satılan yüksek progesteron hormonu içerikli bir ilaçtır. Gebeliğin planlanmadığı zamanlarda korunmasız olarak cinsel ilişkiye girilmesinin ardından kullanıldığında gebelik oluşumunu engelleme konusunda etkilidir.

Ertesi gün hapının içinde kaç tane var?

Ertesi gün hapı, günün herhangi bir saatinde, yemekten önce, yemek sırasında ya da sonrasında alınabilir. Ertesi gün hapları korunmasız cinsel ilişkinin ardından, olabildiğince kısa sürede alınması gerekirken, en geç 72 saat içerisinde alınmalıdır. İlaç kutusunda iki adet tablet bulunur.

Ertesi gün hapı kötü mü?

Ancak ertesi gün hapı alışkanlık haline getirilmemesi gereken bir üründür. Bir doğum kontrol yöntemi değil, acil durum ilacıdır. Bu sebeple birkaç kereden fazla üst üste kullanmak sağlık problemlerine yol açabilir. Sık sık kullanılmaması gereken ancak acil durumlarda olan bir gebelik önleme ilacıdır.

Ertesi gün hapı korur mu?

Ertesi gün hapı %100 Korur mu? Hayır maalesef mevcut kimyasal korumalar içinde en düşük yüzde ertesi gün hapına aittir. Ertesi gün hapı, doğum kontrol yöntemi olmayan yada korunma kazaları gerçekleşen cinsel ilişki sonrasında kullanılabilecek bir acil korunma yöntemidir.