Düzensiz adette yumurtlama günü nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Düzensiz adette yumurtlama günü nasıl hesaplanır?
  2. Düzensiz adette hamile kalınır mı?
  3. Adet düzensizliği olan kadın nasıl hamile kalır?
  4. Adetin 12 günü hamile kalınır mı?

Düzensiz adette yumurtlama günü nasıl hesaplanır?

Adet kanamaları düzenli 35 günde bir olan kadınlarda yumurtlama günü 21. güne denk gelir yaklaşık olarak. Adetleri düzensiz olanlarda yumurtlama gününü tahmin etmek daha zordur. Ama her zaman adet kanaması başlamadan ortalama 14 gün önce yumurtlama meydana gelir.

Düzensiz adette hamile kalınır mı?

Her ay düzenli olarak yumurtlama olmazsa gebelik de planlanan dönemde gerçekleşemez, çok daha geç gerçekleşebilir ya da hiç gerçekleşmeye bilir. Zira adet düzensizliğinin sebebi rahim ağzı ya da içindeki bir miyom, guatr veya süt hormonlarındaki bir bozukluk ise kadın gebe kalamayabilir veya düşük yapabilir.

Adet düzensizliği olan kadın nasıl hamile kalır?

Yumurtlama dönemini hesaplayıp buna dikkat ederek planlı bir gebelik elde etmek isteyen kadınlar hesaplanan bu yumurtlama gününe 3 – 4 gün kaladan başlayarak bir hafta boyunca iki günde bir korumasız cinsel ilişkiye girmeliler. Bu şekilde gebe kalabilme şansı artar.

Adetin 12 günü hamile kalınır mı?

Yumurta zaten ayda bir tek gün ortaya çıktığına ve sadece 24 saat yaşadığına göre kadınlar açısından bir önemi yoktur bu ilişki sıklığının. Yeter ki yumurta olduğunda orada sperm de olsun. Kabaca bir kadın için adet gördükten sonra 10., 12., 14. ve 16. günler hamilelik açısından en uygun günler.