Motosiklet muayenesi ne kadar?

İçindekiler:

  1. Motosiklet muayenesi ne kadar?
  2. 125 cc motor muayene kaç yılda bir yapılır?
  3. Sıfır motor kaç yıl sonra muayene olur?
  4. Motosiklet egzoz emisyon ölçümü yapılır mı?
  5. Sıfır araç muayene olur mu?
  6. Özürlü araç muayenesi kaç yılda bir yapılır?
  7. Araç muayene tarihi nereden öğrenilir?
  8. Aracın muayenesi varmı yokmu nasıl öğrenebilirim?
  9. Motosiklet led sinyal muayeneden geçer mi?

Motosiklet muayenesi ne kadar?

Bu kapsamda araç cinslerine göre muayene ücreti aşağıda belirtilmiştir: Otomobil, kamyonet, minibüs, römork ya da yarı römork araçlar için 372,88 TL. Kamyon, otobüs, tanker ve çekiciler için 462,56 TL. Traktör ve motosikletler için 189,98 TL.

125 cc motor muayene kaç yılda bir yapılır?

Motosiklet vb. iki ya da üç tekerlekli araçlar ve römorkları ilk 3 yaş ve sonrası her 2 yılda bir kez araç muayenesinden geçer.

Sıfır motor kaç yıl sonra muayene olur?

Motosikleti satın aldıktan 3 yıl sonra ilk muayenenin yaptırılması gerekir. Daha sonra ise 2 yılda bir muayene işlemi tekrarlanmalıdır.

Motosiklet egzoz emisyon ölçümü yapılır mı?

Diğer Motorlu Taşıtlar: İlk bir yaş sonunda ve sonrası yılda bir yapılmalıdır. Tarım ve Orman Traktörleri, Motosiklet ve Mopedler ve 1979 model yılı ve öncesi dizel motorlu taşıtlar, Hibrit ve Elektrikli araçlar ile Hidrojen Yakıtlı araçlar Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm işleminden muaftırlar.

Sıfır araç muayene olur mu?

Yeni otomobil yeni sıfır km bir araç satın aldıysanız ilk üç sene boyunca muayeneye ihtiyacınız olmaz. İlk muayeneden sonra ise 2 yılda bir aracınızı muayene ettirmeniz gerekir. Otomobilin ruhsatında yazan “Tescil Tarihi” kısmından muayene geçerlilik sürenizi öğrenebilirsiniz.

Özürlü araç muayenesi kaç yılda bir yapılır?

Engelli araç sürücüleri panelvan, binek otomobil ve kamyonet gibi araçlarda ÖTV ödemeden oldukça düşük fiyatlarla araç alımlar yapabilir. Ancak bu hak engelli bireylere 5 yılda bir sunulur. Bu süre içinde söz konusu olan araç satıldığında da ilgili ÖTV tutarı maliyeye geri ödenir.

Araç muayene tarihi nereden öğrenilir?

E-devlet sitesinden araç muayene sorgulama https://www.turkiye.gov.tr/muayene-durum-sorgulama bağlantısı kullanılarak araç muayene sorgulaması yapılır. E-devlet üzerinden kendi kimlik bilgilerinizle sisteme girmeli ve araç bilgileriyle sorgulama yapmalısınız.

Aracın muayenesi varmı yokmu nasıl öğrenebilirim?

Plakadan araç muayene sorgulaması e-devlet üzerinden gerçekleştirilebilir. Bu sorgulama için yapmanız gerekenler; Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/muayene-durum-sorgulama adresine tıklayın. Kimlik doğrulamanızı yapmadıysanız sistem sizi otomatik olarak kimlik doğrulama sayfasına yönlendirecektir.

Motosiklet led sinyal muayeneden geçer mi?

Artık xenon led gibi ampuller muayeneden geçebiliyor. Yine de mümkün mertebe tavsiye edilmez. Herhangi bir ampül herhangi bir şekilde bir çakar veya animasyon yapamaz!