Majör depresif bozukluk nedir?

İçindekiler:

  1. Majör depresif bozukluk nedir?
  2. Majör depresif bozukluk belirtileri nelerdir?
  3. Ağır depresyon bozukluğu nedir?
  4. Atipik özellikli majör depresif bozukluk nedir?
  5. Atipik özellikli depresyon nedir?

Majör depresif bozukluk nedir?

Majör depresyon, beynin işlevlerinde bozulma ve düzensizliklerin yansıması olarak duygu, düşünce, davranış ve bedensel işlevlerde bozulmanın ortaya çıktığı belirtiler kümesidir.

Majör depresif bozukluk belirtileri nelerdir?

Kilo kaybı ya da alımı ( bir ay içinde vücut ağırlığının %5 inden fazlasının artması ya da azalması) ya da hemen her gün iştahta artma yada azalmanın olması. Hemen her gün uykusuzluk yada aşırı uyku hali. Hemen her gün halsizlik ,yorgunluk hisleri, daha önceki günler kadar enerjik hissetmeme.

Ağır depresyon bozukluğu nedir?

Ağır depresyon ciddi ve tedavi edilebilir ruhsal bir hastalıktır. Bedensel, zihinsel ve duygusal belirtilerle kendini gösterir. En belirgin özelliği yaşamdan zevk almada azalma ve kötü ruh halidir. Depresyonda olan kişi karamsar, ümitsiz ve mutsuz olur.

Atipik özellikli majör depresif bozukluk nedir?

Atipik Özellikli Majör Depresif Bozukluk Atipik depresyon yaşayan kişilerin duygu durumları dış uyaranlara göre şiddetli değişimler gösterir. Alınan iyi haberler karşısında aşırı sevinç, kötü haberlerde ise aşırı üzüntü görülebilir. Atipik depresyon genellikle ilk defa gençlik yıllarında başlar.

Atipik özellikli depresyon nedir?

Gülümseyen depresyon(Atipik depresyon), kişinin içinde fırtınalar kopmasına rağmen dışarıya karşı mutlu görünme çabasıdır. Moral bozukluğu yaşayan veya yapılan şeyden zevk almayan kişi, dışarıya karşı bu durumu belli etmez.