Klima Dry ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Klima Dry ne işe yarar?
  2. Klimada Heat ne anlama gelir?
  3. Klimada Timer off ne demek?
  4. Klimada Auto modu ne işe yarar?
  5. Klima kumanda cool ne demek?
  6. Klimada nem modu nedir?
  7. Klimada hangi işaret sıcak üfler?
  8. Klimada Timer nasıl kullanılır?
  9. Timer tuşu ne demek?
  10. Klima nasıl daha az elektrik harcar?
  11. Klima odadaki nemi alır mı?
  12. Klima iyonizer modu nedir?
  13. Klima sıcağa nasıl ayarlanır?
  14. Klimada soğuk ayarı nasıl yapılır?
  15. Klimada Timer tuşu ne işe yarar?
  16. Timer ayarı nedir?
  17. Hangi klima az elektrik harcar?

Klima Dry ne işe yarar?

Kurutma anlamına gelen ''dry'' klimanızın fanının düşük hız ile çalışarak evapatör bobininde havanın su buharı çekilerek kuru havanın dışarı verilmesi mekanizması ile çalışır.Bulunduğu odanın nemini komple almayarak ama bir miktarda olsa sizi rahatlattığı gibi soğutma veya güç modlarından daha az enerji harcayacaktır.

Klimada Heat ne anlama gelir?

Klimalarda HEAT ısıtma modudur. Klimalar sadece ortamı soğutma amaçlı üretilmemiştir. Kış dönemlerinde ısınabilmek amacıyla klimanızı HEAT modunda çalıştırabilirsiniz. ... Çoğu model klimada HEAT "güneş sembolü" ile de yer almaktadır.

Klimada Timer off ne demek?

TIMER OFF Fonksiyonu TIMER OFF zamanlayıcıyı kapatma özelliğidur. Klimanın kapanması gereken saat ayarlandığında klima o saatte kapanır. Kumandadaki TIMER OFF tuşuna basın.

Klimada Auto modu ne işe yarar?

Otomatik mod (AUTO) seçildiğinde klima otomatik olarak fabrika ayarlarına göre çalışacaktır. Ayar sıcaklığı otomatik modda görüntülenmez ve ayarlanamaz. Klimanız ayarlanan sıcaklığa yaklaştığında otomatik olarak fan hızını ve hava akışı yönünü kontrol eder.

Klima kumanda cool ne demek?

Klimalarda COOL soğutma modudur. Yaz dönemlerinde veya sıcak günlerde serinleyebilmek için klimanızı COOL modunda çalıştırabilirsiniz.

Klimada nem modu nedir?

Klimanın nem alma modu açıldığında ortamın nemi tahliye edilerek uygun nem ortamı sağlanır. Nem alma modunda termometre yerine nem ölçer kullanılmalıdır. Özellikle nemli günlerde klimaların bu moda çalıştırılması cihazlardan en uygun şekilde yararlanmak için önemlidir.

Klimada hangi işaret sıcak üfler?

vertical'la horizontal'dan daha fazla karıştırdığım işaretlerdir. "kar=soğutma modu(serinletir) - güneş=ısıtma modu(ısıtır)" da olabilir gibi geliyor ve bu farklı iki durumda klimanın yaptığı işin tanımı taban tabana zıt oluyor.

Klimada Timer nasıl kullanılır?

TIMER ON Fonksiyonunu Ayarlama
  1. Önce klimanızın saat ayarını kontrol edin. ...
  2. Klimanın iç ünitesini kapatın.
  3. TIMER ON düğmesine basın.
  4. Kumanda ekranında “TIMER ON” göstergesi yanıp sönecektir.
  5. ▼ ve ▲ tuşlarına basarak istediğiniz başlatma zamanını programlayın.
Daha fazla öğe...

Timer tuşu ne demek?

TIMER ON Fonksiyonu TIMER ON zamanlayıcıyı açma fonksiyonudur. Klimanın çalışması gereken saat ayarlandığında klima o saatte çalışır. Öncelikle kumanda üzerindeki TIMER ON düğmesine basın.

Klima nasıl daha az elektrik harcar?

Klimayı doğru yerde konumlandırın Verimli çalışabilmesi için ise mutlaka güneş ışığını direk almaması ve pencereden uzak olması gerekiyor. Bir başka nokta ise klimalar göz seviyesinden yukarı monte edilmeli ki üflenen soğuk hava çarpmasın. Böylece klimalar daha az hava üfler ve daha az elektrik harcar.

Klima odadaki nemi alır mı?

Inverter klimaların iç ünite batarya kurutma sistemi, klimanın nem alma ve soğutma işlemleri sırasında iç ünitede oluşan nemi kurutuyor. Böylece nemli ortamda yaşayabilecek küf, bakteri ve alerjenlerin oluşması engelleniyor. Olefini klima cihazları, iyonizer teknolojisiyle küflenmeyle savaşıyor.

Klima iyonizer modu nedir?

İyonlaştırıcı, şu anda dünyadaki en gelişmiş hava temizleme teknolojilerinden biri olan ek bir filtredir. Soğuk iyonlaştırıcı, pozitif ve negatif iyonları serbest bırakır, böylece odadaki kötü kokuları dezenfekte ederek ve azaltır. Ayrıca ortamdaki tozu, polen ve alerji yapıcı küçük parçacıkları toplar.

Klima sıcağa nasıl ayarlanır?

Isıtma konumu için mod tuşuna, kumanda ekranında "Güneş" simgesi görünene kadar birkaç kez basın. Aşağı/yukarı ok tuşlarıyla klima sıcaklık derecesini ayarlayın. Klimanızın ön panelinde en sağda bulunan ikinci lamba yanacak. Bu lamba söndükten sonra klima sıcak hava üflemeye başlayacaktır.

Klimada soğuk ayarı nasıl yapılır?

Ya siz manuel ayarlarsınız yada Auto fana alırsanız set ttiğiniz ısı dercesine göre hızı makine otomatik değiştirir. Sonuç olarak sıcak günlerde klimadan ayar cool olana getirilmeli ve değer 20 derecede uygundur, soğuk günlerde ise ayar heat olarak değiştirilmeli ve değer 24 -27 derece uygundur.

Klimada Timer tuşu ne işe yarar?

TIMER ON Fonksiyonunu Ayarlama Gösterilen saat güncel saat değilse eğer güncel saati ayarlayın. ... Kumanda ekranında “TIMER ON” göstergesi yanıp sönecektir. ▼ ve ▲ tuşlarına basarak istediğiniz başlatma zamanını programlayın. Yaptığınız başlatma zamanını onaylamak için yeniden TIMER ON düğmesine basın.

Timer ayarı nedir?

Timer' ın aktif (açık) olduğu durumda panelin kapanma zamanın belirlendiği ayardır. Açılma saati ile aynı olmamak şartı ile günün herhangi bir saatine ayarlanabilir. Saat ve dakika haneleri sıra ile ayarlanır. ... Saat hane ayarı bitince MENÜ tuşuna bir kez basarak Dakika hanesine geçilir.

Hangi klima az elektrik harcar?

En az elektrik harcayan klima modelleri A sınıfı olurken uzmanlar da klima satın alacak olanlara A sınıfı klimaları tavsiye ediyorlar. Aldığınız klima COP katsayısı 5,33 ise -15 dereceye kadar düşük maliyetlerle ve konforlu şekilde ısınırsınız. Yani dış sıcaklık -30'ye inmedikçe klimanız daima daha az yakar.