Ne yaparsak abdest bozulur?

İçindekiler:

  1. Ne yaparsak abdest bozulur?
  2. Gusül abdesti alırken osurmak abdesti bozar mı?
  3. Gusül abdesti hangi durumlarda geçersiz?
  4. Ne kadar kan abdesti bozar?
  5. Namaz abdesti ne zaman alınır?

Ne yaparsak abdest bozulur?

İdrar ve dışkı yollarından idrar, dışkı, meni, mezi, kan gibi bir necâsetin, ... Ağızdan çıkan akıcı haldeki kan, tükürükten fazla veya ona eşit ise abdesti bozar. Vücuttan çıkan kan akmadığı veya çıktığı yerin çevresine dağılmadığı sürece abdesti bozmaz. Yaradan çıkan irin ve sarı su da böyledir.

Gusül abdesti alırken osurmak abdesti bozar mı?

SORU: Gusül abdesti alırken yellenmek ve mezi gibi akıntı gelmesi guslü bozar mı? ... Gusül sırasında gelen akıntı guslü bozmaz, guslün abdest oluşunu bozar. Yani sahih olan ve insanı cünüplükten kurtaran bu gusülle namaz kılınmaz. İbâdet için yeniden abdest almak gerekir; gusül ise tamamdır.

Gusül abdesti hangi durumlarda geçersiz?

"Deriden çıkan kan ve irin gibi şeyler abdesti bozar." "Sarası tutan kişilerin ya da farklı sebeplerden bayılan kişilerin abdesti bozulur." "Vücuttan çıkan idrar, gaita, kan gibi şeyler de abdesti bozar." "İdrar yollarından çıkan meni ve mezi gibi şeyler abdesti bozar."

Ne kadar kan abdesti bozar?

Ağızdan çıkan akıcı haldeki kan, tükürükten fazla veya ona eşit ise abdesti bozar. Vücuttan çıkan kan akmadığı veya çıktığı yerin çevresine dağılmadığı sürece abdesti bozmaz.

Namaz abdesti ne zaman alınır?

Meni, mezi ve vedi.. Her kadının ay başında gördüğü adet kanamasının kesildiği vakit gusül abdesti alınması zorunludur. Bu vakti geciktirmek büyük bir günahtır. Yine kadınların özel halleriyle ilgili bir durum olan nifas hali yani doğumdan sonraki lohusalıkta gusül gerekir.