Konya'nın kültürel unsurları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Konya'nın kültürel unsurları nelerdir?
  2. Konya ilinin özellikleri nelerdir?
  3. Konya'nın yöresel kıyafeti nedir?
  4. Çetnevirde hangi oyunlar oynanır?
  5. Konya yöresel oyunlarımız nelerdir?
  6. Istanbul'dan Konya'ya giderken hangi şehirlerden geçilir?
  7. Ankaraya hangi yoldan gidilir?
  8. Kaşık Oyunu hangi bölgeye ait?

Konya'nın kültürel unsurları nelerdir?

Konya'nın Tarihi Yerleri ve Kültürel Özellikleri
  • Çatal Höyük.
  • Alaaddin Camii.
  • Mevlana Camii ve Müzesi.
  • Selçuklu köşkü
  • Klistra antik kenti.
  • Ak manastır.
  • İplikçi Camii.
  • Aya Elenia Kilisesi.
Daha fazla öğe...•BE

Konya ilinin özellikleri nelerdir?

Konya toprakları ülkenin tarıma en elverişli alanlarından biridir. Nüfusun büyük bir kısmı tarım ve hayvancılık ile geçinir. Buğdayın yanı sıra şeker pancarı, ay çiçeği, patates, soğan ve haşhaş üretimi yaygındır. Elma, armut, kiraz ve vişne en çok yetiştirilen meyveler arasındadır.

Konya'nın yöresel kıyafeti nedir?

Konya yöresel erkek kostümü parçaları belinde dokuma ismaliye saçaklı kuşak, Başında keçe fes üzerine ahmediye dokuma şal, içerisinde şile bezi hakim yakalı gömlek, üstünde ise camedan kollu cepken üzeri sırma işlemeli ve sutaşı işlemeleri , şalvar ise konya yöresine has yarım ağlı şalvar Ayakkabı olarak ise deri ...

Çetnevirde hangi oyunlar oynanır?

Çetnevir ise sadece çalgı-çengi eşliğinde yenilip içilen değil, çeşitli oyunların oynandığı da bir kültürü barındırmaktadır. Bu oyunların başında ise yattı-kalktı oyunu, vız vız oyunu, dilsiz oyunu, düdük oyunu, deve oyunu, cıngırak oyunu gelmektedir.

Konya yöresel oyunlarımız nelerdir?

Yörede başlıca oyun çeşitleri şunlardır: İnce Çayır, Küstüm, Sekelim Kızlar, Aksinli, Karanfil, Aman Madam Hoş Geldin, Ustam Kim İdi?, Limo, Karabiber, Kazanoğlu, Develi, Süpürgesi Yoncadan, Sille, Konyalı. Bunlardan başka bir de “dönme” denilen oyun vardır ki ney, saz veya tanbur çalınırken oynanır.

Istanbul'dan Konya'ya giderken hangi şehirlerden geçilir?

İstanbul ile Konya arası toplam mesafe 710 km'dir. Bu mesafe aracınızla tahmini olarak 7 saat 29 dakika sürecektir. İstanbul'dan Konya'ya aracı ile gitmek isteyenler için takip edilmesi gereken güzergâh İstanbul – Gebze – Bilecik – Bozüyük – Eskişehir – Sivrihisar – Kadınhanı – Konya şeklindedir.

Ankaraya hangi yoldan gidilir?

İstanbul-Ankara güzergahında arabayla yolculuk yapanların en çok kullandığı rota Anadolu Otoyolu. Türkiye'nin en eski ve en işlek otoyollarından biri olan bu yol Gebze, Sapanca, Hendek, Düzce, Bolu üzerinden Ankara'ya kesintisiz bağlantı sağlıyor. 449 km'lik yol 4 saat 55 dakika sürüyor.

Kaşık Oyunu hangi bölgeye ait?

Kaşık Oyunları veya Kaşık Havası, Türkiye'de Karadeniz Bölgesi (Kastamonu, Bolu, Sinop, Çankırı, Çorum gibi), Güney Marmara (Balıkesir, Bursa, Bilecik gibi), İç Batı Anadolu (Afyon, Uşak, Eskişehir, Ankara gibi), Konya çevresi ve Mersin çevresinde oynanan oyunların genel adı.