En iyi balgam söktürücü nedir?

İçindekiler:

  1. En iyi balgam söktürücü nedir?
  2. Balgam söktürücü ilaç reçetesiz alınır mı?
  3. Boğazımızdaki balgamı nasıl Sökebiliriz?
  4. Balgam sökücü ilaçlar kaç gün kullanılmalı?
  5. Sürekli balgam çıkarmak neden olur?

En iyi balgam söktürücü nedir?

Limon yüksek C vitamini içeriğinin yanı sıra çok da iyi bir balgam sökücüdür. Zencefil ve zerdeçal çayı ile karabiber ve kırmızıbiber tanelerini kaynatarak çay hazırlayabilirsiniz. Anti bakteriyel özelliğe sahip olan bal da çok iyi bir balgam sökücüdür. Bitki çaylarınıza bal ekleyebilirsiniz.

Balgam söktürücü ilaç reçetesiz alınır mı?

Balgam söktürücü ilaçlar doktor reçetesi ile kullanılması önerilen ilaçlardır. Ancak reçetesiz alınanları da vardır. Suda eriyen balgam söktürücü ilaç almak için doktora gidilmeli ya da eczaneye gidip istek beyan edilmelidir.

Boğazımızdaki balgamı nasıl Sökebiliriz?

Balgam nasıl sökülür ıhlamur, bal ve limon karışımı göğsü ve boğazı yumuşatacağından solunum yollarını rahatlatır, balgam atılır ve burun tıkanıklığı varsa giderilir. Diğer bir faydalı besin ise zencefildir. Zencefil öksürüğe, soğuk algınlığına ve balgama çok iyi gelmektedir.

Balgam sökücü ilaçlar kaç gün kullanılmalı?

Günde en fazla 2 doz alınır ve tedavi süresi en fazla 10 gündür. İlacın tedavi edici özelliğini engelleyeceği için öksürük şurubu ile aynı anda kullanmayınız. Yan etkileri arasında baş ağrısı, hazımsızlık ve karın ağrısı bulunur. Doktora danışmadan kullanmayınız.

Sürekli balgam çıkarmak neden olur?

Soğuk algınlığı, grip ve sinüzit gibi solunum yolu enfeksiyonları, balgam üretiminin artması ve öksürük sık görülen nedenleridir. Alerjik reaksiyonlar, balgam üretiminin artmasının bir başka nedenidir. Baharatlı yiyeceklerin tüketimi bile burun pasajlarında aşırı mukus üretimine neden olabilir.