Asri ne demek türkçe?

İçindekiler:

  1. Asri ne demek türkçe?
  2. Asr ne demek TDK?
  3. Asrı mı asırı mı?
  4. Arşa kalkmak ne demek?
  5. Vakit nakittir ne anlama geliyor?
  6. Asir ne demek Osmanlıca?
  7. Insanları hor görmek ne demektir?
  8. Asır ne demek TDK?
  9. 2 gün ara ile ne demek?
  10. Vakit nakittir derler atasözü mü?
  11. Asir Arapça ne demek?
  12. Insanları hor ve hakir görmek ne demektir?
  13. Hor görmek günah mı?
  14. Insanları hor ve hakir görmek ne demek?
  15. Birini küçük görmek günah mı?

Asri ne demek türkçe?

(Ar. 'aṣr “zaman” ve nispet eki -і ile 'aṣrі) İçinde bulunulan zamânın en son yeniliklerine, fikirlerine, gereklerine ve zevkine uygun, çağdaş, modern: Önce asrî bir devlet esâsını kurmalı (Ziyâ Gökalp).

Asr ne demek TDK?

Asr, zaman, çağ ve devir gibi anlamlara gelir.

Asrı mı asırı mı?

yüz yıl (asır) kelimesinin doğru kullanımı yüzyıl (asır) şeklindedir.

Arşa kalkmak ne demek?

Ulviyet ve yücelik anlamına gelen arş padişahların üzerinde hükümlerini yürüttükleri taht olarak da isimlendirilmiştir. Bir hükümdarın tahta çıkması demek, “hükümet işlerini yürütmeyi ele almış, hükmünü tüm ülkeye geçirmek üzere hükmetmeye başlamış” demektir.

Vakit nakittir ne anlama geliyor?

Doğru şekilde yönetilmeyen ya da kullanılmayan her dakika kaybedilmiş anlamına gelmektedir. En az para kadar değerli olan en önemli unsur insan hayatı için zamandır. O yüzden çok küçük bir parçası bile asla heba edilmemelidir. Bunu anlatmak için kullanılan atasözü ise vakit nakittir şeklinde öne çıkıyor.

Asir ne demek Osmanlıca?

asir / asîr / âsir Zor. Güç. Müşkül. Düşvâr.

Insanları hor görmek ne demektir?

Hor görmek, birini aşağılamak, yaptıklarını hiçe saymak ve görmezden gelmek anlamına gelir.

Asır ne demek TDK?

TDK'ya göre asır kelimesinin en çok bilinen ve kullanılan anlamı 'yüzyıl'dır. Arka arkaya gelen 100 yılı belirtmek için kullanılır. Bir diğer anlamı 'çağ'dır.

2 gün ara ile ne demek?

Günaşırı kelimesinin doğru anlamı 'iki günde bir' şeklinde öne çıkmaktadır. Yani diğer bir anlamı ile bir gün ara vermek olarak günaşırı kelimesi kullanılır.

Vakit nakittir derler atasözü mü?

AtasözüDüzenle İş yaratılmadan geçirilen her saat, bir daha ele geçmemek üzere yitirilen bir hazinedir. Para kazanmanın, daha değerli varlıklar elde etmenin en önemli öğesi zamandır. Bundan dolayı küçük bir zaman parçası bile boş geçirilmemeli, gereği gibi değerlendirilmelidir.

Asir Arapça ne demek?

asır : - Çağ, yüzyıl.

Insanları hor ve hakir görmek ne demektir?

Önemsememek, değer vermemek, küçümsemek, küçük görmek, hor görmek.

Hor görmek günah mı?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) bir hadis-i şerifte "Birinin, din kardeşini hor ve hakir görmesi, ona günah olarak yeter." (Müslim, Birr, 32) buyurmaktadır. Özellikle de dış görünüşe göre insanları hor görmek ve küçümsemek bir Müslüman'a yakışmaz. ...

Insanları hor ve hakir görmek ne demek?

Hakir Görmek tdk sözlük anlamı nedir 1. değer vermemek, küçük görmek, hor bakmak, önemsiz saymak, küçümsemek, aşağı görmek.

Birini küçük görmek günah mı?

İşte Hümeze suresi: İnsanları küçük görmek; sözle olabileceği gibi, çeşitli hâl ve hareketlerle, kaş-göz işaretleriyle de olabilir. Cenâb-ı Hak bunu da şu ifadeyle yasaklamıştır: “İnsanları arkasından çekiştirip (gıybetini yapıp) kaş-göz işaretiyle alay eden herkesin vay hâline!”