Hakim ve Savcılar Kurulu üyelerini kim seçer?

İçindekiler:

  1. Hakim ve Savcılar Kurulu üyelerini kim seçer?
  2. HSK Şikayet Nasıl Yapılır?
  3. HSK kaç üyeden oluşur?
  4. Hakim ve savcılar kime şikayet edilir?
  5. Cumhurbaşkanı HSK ya kaç üye seçer?
  6. Hakimler ve Savcılar Kurulunun kaç üyesi Cumhurbaşkanı tarafından seçilir?

Hakim ve Savcılar Kurulu üyelerini kim seçer?

Kalan üyelerden; üçü birinci sınıf olup birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri kaybetmemiş adlî yargı hâkim ve savcıları arasından, biri birinci sınıf olup bu sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri kaybetmemiş idarî yargı hâkim ve savcıları arasından Cumhurbaşkanınca; üç üyesi Yargıtay, bir üyesi Danıştay, üç ...

HSK Şikayet Nasıl Yapılır?

Hâkimler ve Savcılar Kurulu kurumsal web sayfasında yer alan 'Bilgi Edinme' başlıklı kısımdan Gerçek Kişi Başvuru Formu & Tüzel Kişi Başvuru Formu bölümlerinden bilgi edinme başvuru formuna ulaşabilir ve bilgiedinme@hsk.gov.tr mail adresinden veya posta ya da faks yolu ile bilgi edinme başvurusunda bulunabilirsiniz.

HSK kaç üyeden oluşur?

Hâkimler ve Savcılar Kurulu onüç üyeden oluşur; iki daire halinde çalışır. Kurulun Başkanı Adalet Bakanıdır.

Hakim ve savcılar kime şikayet edilir?

Öncelikle vatandaşımız, hakim yada savcı hakkında ihbar nereye yapılır ? sorusunu sormaktadır. Bu tip ihbarları vatandaşlarımız, polise, jandarmaya, cumhuriyet savcılıklarına yada adalet bakanlığına yapabilir. Yapılan ihbarlar,kurumlar aracılığı ile Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne iletilir.

Cumhurbaşkanı HSK ya kaç üye seçer?

Kurulun, üç üyesi birinci sınıf olup, birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri yitirmemiş adlî yargı hâkim ve savcıları arasından, bir üyesi birinci sınıf olup, birinci sınıfa ayrılmayı gerektiren nitelikleri yitirmemiş idarî yargı hâkim ve savcıları arasından Cumhurbaşkanınca; üç üyesi Yargıtay üyeleri, bir ...

Hakimler ve Savcılar Kurulunun kaç üyesi Cumhurbaşkanı tarafından seçilir?

Kurul; Bakan, Adalet Bakanlığı ilgili Bakan Yardımcısı ile Cumhurbaşkanınca seçilen dört ve Türkiye Büyük Millet Meclisince seçilen yedi üyeden oluşur.