Temyize cevap süresi kaç gün?

İçindekiler:

  1. Temyize cevap süresi kaç gün?
  2. Temyize cevap süresi var mı?
  3. Istinafa cevap süresi ne kadardır?
  4. Istinaf cevaba cevap var mı?
  5. Temyize giden dava ne zaman sonuçlanır?
  6. Aile mahkemelerinde temyiz süresi ne zaman başlar?
  7. Temyize giden dava ne zaman sonuçlanır 2020?
  8. Idari yargıda istinafa cevap süresi ne kadar?
  9. Temyize giden boşanma davası ne zaman sonuçlanır?
  10. 15 günlük temyiz süresi ne zaman başlar?
  11. Boşanma davasında temyiz sonucu ne zaman gelir?
  12. Istinaftan sonra temyize gidilir mi?

Temyize cevap süresi kaç gün?

YARGILAMADA SÜRELER
İŞLEMMAHKEME / SÜRE
İstinafa Cevapİki haftaYedi gün
Temyizİki hafta*Onbeş gün*
Temyize Cevapİki haftaYedi gün
İstinaf veya Temyiz Dilekçesinin Reddi Kararına Karşı İstinaf veya Temyiz BaşvurusuBir haftaYedi gün
6 satır daha

Temyize cevap süresi var mı?

HUMK. m.432/son hükmü gereğince bu ret kararına karşı temyiz süresi ise kararın tebliğinden itibaren 7 gündür.

Istinafa cevap süresi ne kadardır?

(1) İstinaf dilekçesi, kararı veren mahkemece karşı tarafa tebliğ olunur. (2) Karşı taraf, tebliğden itibaren iki hafta içinde cevap dilekçesini kararı veren mahkemeye veya bu mahkemeye gönderilmek üzere başka bir yer mahkemesine verebilir.

Istinaf cevaba cevap var mı?

MADDE 348- (1) İstinaf dilekçesi kendisine tebliğ edilen taraf, başvurma hakkı bulunmasa veya başvuru süresini geçirmiş olsa bile, vereceği cevap dilekçesi ile istinaf yoluna başvurabilir. İstinaf yoluna asıl başvuran taraf, buna karşı iki hafta içinde cevap verebilir.

Temyize giden dava ne zaman sonuçlanır?

Yargıtay ceza dairelerinde ortalama görülme süresi 348 gündür. Bu nedenle 2020 yılında temyiz edilen bir ceza davasının ortalama 3 yıllık sürede karara bağlanacağını söyleyebiliriz.

Aile mahkemelerinde temyiz süresi ne zaman başlar?

Aile mahkemesi boşanma kararı vermesi üzerine gerekçeli karar eşlere tebliğ edilir. Eşler 2 hafta içinde yani 14 gün içerisinde anlaşmalı boşanmaktan vazgeçer ve verilen kararı temyiz etmek isterse 14 gün içerisinde istinaf mahkemesine itiraz edebilir.

Temyize giden dava ne zaman sonuçlanır 2020?

Yargıtay ceza dairelerinde ortalama görülme süresi 348 gündür. Bu nedenle 2020 yılında temyiz edilen bir ceza davasının ortalama 3 yıllık sürede karara bağlanacağını söyleyebiliriz.

Idari yargıda istinafa cevap süresi ne kadar?

Otuz gün içinde bir cevap verilmezse istek reddedilmiş sayılır. İlgililer otuz günün bittiği tarihten itibaren dava açma süresi içinde, konusuna göre Danıştaya, idare ve vergi mahkemelerine dava açabilirler.

Temyize giden boşanma davası ne zaman sonuçlanır?

Boşanmadan sonra temyiz ne kadar sürer? Boşanma davasında çıkan karar, taraflardan birini ya da her iki tarafı da memnun etmeyen bir karar olabilmektedir. Bu nedenle Yargıtay, temyiz yoluna başvurulmaktadır. Yargıtaya gönderilmesinden sonra dosyanın temyizden gelmesi 1 ila 1,5 yıl kadar sürmektedir.

15 günlük temyiz süresi ne zaman başlar?

Davanın tarafları duruşmada hazır ise karar kendilerine sözlü olarak açıklanır, bu duruma kararın tefhimi denilir. Karar hemen öğrenildiği için tarafların 15 günlük temyiz süresi de öğrenme tarihi olan duruşma gününden hemen sonraki gün işlemeye başlar.

Boşanma davasında temyiz sonucu ne zaman gelir?

3. Taraflardan birinin davasını ispat için dayandığı delillerin kanuni bir sebep olmaksızın kabul edilmemesi. 4. Karara etki eden yargılama hatası veya eksiklikleri bulunması, Boşanma davasında temyiz süresi tebliğden itibaren 15 gündür.

Istinaftan sonra temyize gidilir mi?

İstinaftan Sonra Temyiz Hakkı Var ? İstinaftan sonra temyiz hakkı tabi ki vardır. Bu noktada temyiz hakkı için gerekli başvuruların yapılması adına 15 günlük bir dürer verilmektedir. Kararın kesinleşmesinin sonrasında kararın tebliğ edilmesinden itibaren 15 günlük bir süre verilmektedir.