Vücutta yağ bezesi neden olur?

İçindekiler:

  1. Vücutta yağ bezesi neden olur?
  2. Yüzdeki yağ bezeleri nasıl yok edilir?
  3. Yağ bezesi kansere dönüşür mü?
  4. Yağ bezesi ağrı yapar mı?

Vücutta yağ bezesi neden olur?

Vücutta yağ bezesi oluşumunun nedeni tam olarak bilinmese de etkileyen faktörler vardır bunlar; yüksek kolestrol, kıl kökü iltihabı, genetik geçiş, metabolik hastalıklar, kötü beslenme, yağlı yiyecekler, gün içerisinde hareketsiz durmak gibi.

Yüzdeki yağ bezeleri nasıl yok edilir?

Yüzdeki yağ bezelerini geçirmenin en etkili iki yolu cilt temizliği ve komedojenik olmayan ürünler kullanmak. Cildini yağlandırmayan cilt bakım ürünleri kullanarak ciltteki yağ bezelerini azaltabilirsin. Cildini düzenli temizlemek ve doğru cilt bakım ürünleri kullanmak siyah nokta ve akne oluşumunu da engeller.

Yağ bezesi kansere dönüşür mü?

Ayrıca vücutta sendrom denilen bazı spesifik hastalıkların bir arada bulunduğu durumlarda da cilt altında lipomlar gelişir. Yağ bezeleri genellikle kanser değildir ve çok nadir durumalar dışında kansere dönüşmezler.

Yağ bezesi ağrı yapar mı?

Yağ bezeleri her yaştan insanda görülebilecek bir sorun olmakla birlikte çocuklarda oldukça seyrek görülür. Genellikle ağrıya neden olmazlar. Bu tip bezelerde sonradan ağrı oluşması, genellikle yağ bezesinin tıbbi açıdan müdahale gerektirdiğini işaret eden bir durumdur.