Devlet hastanesinde spiral ücretli mi?

İçindekiler:

  1. Devlet hastanesinde spiral ücretli mi?
  2. Spiral SGK karşılıyor mu?
  3. Bakır spiral ne işe yarar?
  4. Altın spiral ne kadar?
  5. Devlet hastaneleri hormonlu spiral takıyor mu?
  6. Bakır mı yoksa hormonlu spiral mi?
  7. Aile hekimliğinde spiral takılır mı?
  8. Hormonlu spiral kilo aldırır mı?

Devlet hastanesinde spiral ücretli mi?

Doğum kontrol yöntemi olarak spiral taktırmayı seçen kadınlara devlet ve bazı özel kuruluşlar bu hizmeti ücretsiz veriyor. Üstelik fakir olduğunuzu belgelemenize de gerek yok.

Spiral SGK karşılıyor mu?

Spiral takımında rutin prosedür olan bakır uçlu spiral takımı gerekli görüldüğü taktirde devlet tarafından karşılanmaktadır. Bunun yanında hormonlu spiralin takım işlemi ücretsiz yapılır fakat spiral alımı kişiye aittir.

Bakır spiral ne işe yarar?

Bakır spiraller plastik bir malzeme ile kaplı olsa da ürünün etrafı bakır bir telle sarılır. Gebeliği engellemede ˜'e kadar etki gösterir ve 9-10 yıl kullanılabilir. Bakır spiral kullananlar dilediği zaman çıkarttırarak hamile kalabilirler.

Altın spiral ne kadar?

Spiralin Fiyatları
Spiralin adıSpiral TürüFiyat
GoldspiraleBakır Altın Spirali520 €
GynefixBakır Spirali, zincir şekli560 €
Flexi-TBakır Spirali360 €
MirenaHormon Spirali520 €
3 satır daha

Devlet hastaneleri hormonlu spiral takıyor mu?

Sevgili okuyucum, devlet hastaneleri ile özel hastaneler arasında spiral takma tercihi konusunda bir değişiklik yoktur. Hormonlu spiral her iki tür hastanede de takılabilir ama sadece gerekiyorsa önerilir. Rutinde hastane neresi olursa olsun, bakır uçlu spiral takılır.

Bakır mı yoksa hormonlu spiral mi?

Hormonlu spiralin koruyucu etkisi , bakırlı spiralden fazladır . Bakırlı spiral ile % 3-5 gebelik oluşabilir. Bunun en önemli nedeni de yerinde olmayan kaymış spirallerdir. Hormonlu spiralin koruyuculuğu % 100 e yakındır.

Aile hekimliğinde spiral takılır mı?

Geçmişte aile sağlığı merkezinde aile planlaması için rahim içi araç uygulaması ve takibi yapılabilirken, yeni yönetmeliğe göre aile sağlık merkezlerinde artık spiral takılmayacak.

Hormonlu spiral kilo aldırır mı?

Hormonlu spirallerin düzenli kullanımının, kilo üzerinde olumlu ya da olumsuz bir etkisi bulunmaz. Ancak bazı kişilerin hormonal dengesine bağlı olarak nadir de olsa kilo aldırdığı bilinir.