Citoles 20 mg ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Citoles 20 mg ne işe yarar?
  2. Cipram 20 mg ne işe yarar?
  3. Cipralex sabah mı akşam mı?
  4. Cipralex uyku yapar mı?
  5. Cipralex kilo verdirir mı?

Citoles 20 mg ne işe yarar?

Citoles (essitalopram), depresyon ve anksiyete tedavisinde kullanılan reçeteli bir antidepresandır. Seçici serotonin geri alım inhibitörü grubunda yer alır. Beyindeki serotonin miktarını arttırarak zihinsel dengenin korunmasına yardımcı olur. Citoles, bazı durumlarda panik atak tedavisi için de reçete edilebilir.

Cipram 20 mg ne işe yarar?

CIPRAM depresyon tedavisinde ve kendinizi daha iyi hissettiğinizde bu belirtilerin tekrarlanmasını önlemede yardımcı olmak için kullanılır. Ayrıca, CIPRAM tekrarlayan depresyonu olan hastalarda yeni depresif nöbetlerin oluşumunu önlemek üzere uzun dönem tedavide kullanılır.

Cipralex sabah mı akşam mı?

İlacınızı her gün aynı saatte, sabah veya gece yatmadan önce alın. Cipralex bazı insanlarda halsizlik bazı insanlarda ise tam tersi etki yaratabilir.

Cipralex uyku yapar mı?

Cipralex kullanımının uyku artışına neden olduğuna dair kanıtlar bulunmamaktadır. Fakat ilacın kullanımına başlanması sırasında esneme ve uyku isteği artışına neden olabileceği önerilmektedir. Bu ilacın kullanımına neden olan hastalığın şiddetinin azalması uykunun düzelmesini de sağlayabilir.

Cipralex kilo verdirir mı?

cipralex içinde essitalopram bulunduran antidepresan bir ilaçtır. diğer antidepresanlara göre nitekim daha az yan etki oluşturduğundan en çok tercih edilen ilaç grubu olan ssrı grubundan bir ilaçtır. direkt olarak kilo aldırma veya verdirme gibi bir etkisi olduğu söylenemez.