Memede kitle kaç mm tehlikelidir?

İçindekiler:

  1. Memede kitle kaç mm tehlikelidir?
  2. Memede kitle neden büyür?
  3. Memedeki kitle ne olabilir?
  4. Her kitle kanser mi?
  5. Memede kist emzirmeye engel mi?
  6. Memede kitle kendiliğinden kaybolur mu?

Memede kitle kaç mm tehlikelidir?

Memedeki kist büyüklüğü 2,5 cm'i geçtiğinde ağrı meydana gelir. Bu nedenle memede ağrı ve elle yapılan muayene sonrasında rahatsız edici bir sertlik hissediliyorsa, erken teşhis ve tedavi için mutlaka kontrole gidilmelidir.

Memede kitle neden büyür?

Memede iyi huylu kitlelerin meydana gelmesinin en çok karşılaşılan nedeni hormonal değişiklikler olmaktadır. Hormonal değişiklikler genellikle aylık regl dönemi ile ilgili olmakla beraber, ergenlik ve menopoz dönemlerinde de görülebilmektedir.

Memedeki kitle ne olabilir?

Göğüste kitle hem erkeklerde hem de kadınlarda görülebilir ancak kadınlarda çok daha yaygındır. Fibroadenom meme dokusunda 30 yaşın altındaki kadınlarda yaygın olarak gelişen kanserli olmayan bir tümöral oluşumdur. Meme kisti kanser olmayan içi sıvı dolu keseciklerden oluşan kitlesel yapılara denir.

Her kitle kanser mi?

Tespit edilen her kitle kanser anlamına gelmemektedir. Kitleler iyi huylu (selim) ve kötü huylu (malign) olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Memede kitle saptandığında mutlaka araştırılması gerekir.

Memede kist emzirmeye engel mi?

Fibrokistik meme için en çok merak edilen konulardan biri de emziren annenin emzirmeye devam edip edemeyeceğidir. Fibrokistik memeye sahip kadınların emzirmesinde bir engel yoktur. Emzirirken ciddi bir ağrı veya kanama yaşamayan fibrokistik memeye sahip olan kadınlar emzirmeye devam edebilir.

Memede kitle kendiliğinden kaybolur mu?

Bazı travmalara bağlı olarak memede yağ dokusu nekrozu oluşabilir. Bu ortaya çıkan kitlenin ise düzensiz ve sert olduğu gözlemlenebilmektedir. Genelde kendiliğinden geçer ve cerrahi müdahaleye gerek olmaz.