Belediye şirketleri toplu iş sözleşmesi ne zaman?

İçindekiler:

  1. Belediye şirketleri toplu iş sözleşmesi ne zaman?
  2. Belediye şirketlerine ikramiye var mı?
  3. Yeni toplu iş sözleşmesi ne zaman?
  4. Belediye çalışanları tediye alacak mı?
  5. Belediye çalışanları tediye alıyor mu?
  6. Belediye çalışanları hangi statüde?
  7. Belediye şirket işçisi kamu görevlisi midir?
  8. 375 KHK ne zaman bitiyor?
  9. Toplu iş sözleşmesi ne zaman 2021?
  10. 2021 Kamu toplu iş sözleşmesi ne zaman?
  11. Belediye işçileri ne zaman tediye alacak?

Belediye şirketleri toplu iş sözleşmesi ne zaman?

696 sayılı KHK ile belediye şirketlerinde sürekli işçi kadrosuna geçen işçiler de 1 Temmuz 2020 itibariyle toplu sözleşme hakkına sahip olmuştu.

Belediye şirketlerine ikramiye var mı?

696 sayılı KHK kapsamında belediye şirketlerinde istihdam edilecek işçilere ilk ikramiye ödemeleri Nisan maaşları ile birlikte ödenecektir. ... Belediye şirketlerine geçen “işçilere Ekim ve Nisan aylarında 5'er günlük olmak üzere yılda toplam 10 günlük (5×2=10) ücretleri tutarında ikramiye ödenir.

Yeni toplu iş sözleşmesi ne zaman?

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki işçilere yönelik mali ve sosyal haklar konusunda taraflarca uzlaşıya varılması üzerine 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü 11 Ağustos 2021 tarihinde TÜRK-İŞ Genel Merkezinde yapılan törenle imzalandı.

Belediye çalışanları tediye alacak mı?

Belediye şirketine geçen taşeron işçilere ise ilave tediye verilmiyor. Taşeron işçinin aldığı brüt maaş üzerinden 52 günlük tediye hesaplanıyor. Bu hesaplamadan çıkan tutardan SGK primi, Gelir Vergisi ve Damga Vergisi düşülüyor. 4 taksit olarak ödenen tediyenin, her taksitinde 13 günlük ilave ücret yatırılıyor.

Belediye çalışanları tediye alıyor mu?

“ Maddesi uyarınca, genel ve katma bütçeli kurumlar, özel bütçeli idareler, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar, kamu iktisadi teşekkülleri, belediye ve özel idareler “hizmet akdi” ile çalışan işçilerine ilave tediye ödemesi yapılıyor.

Belediye çalışanları hangi statüde?

Yeni düzenlemeye göre bakanlıklar, genel müdürlükler, üst kurullar ve üniversitelerde çalışan ve önemli bir bölümü memurun işini yapan 450 bin taşeron işçisi 'kamu işçisi' ismiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki 4/D statüsünde devlet kadrosuna alınacak.

Belediye şirket işçisi kamu görevlisi midir?

Belediye şirketleri, özel hukuk hükümlerine tabi sermaye şirketleridir. ... – Belediye şirketlerinin faaliyetleri, kamusal faaliyet olarak kabul edilmediğinden, söz konusu şirketlerin yöneticileri ve çalışanları, ifa ettikleri görev dolayısıyla Türk Ceza Kanunu uygulamasında kamu görevlisi değildir.

375 KHK ne zaman bitiyor?

Bu sebeple “Memurlar ve diğer kamu görevlileri Anayasa ve kanunlara sadık kalarak faaliyette bulunmakla yükümlüdürler.” şeklindeki 129.madde ile hüküm altına alınmıştır. 375 Sayılı KHK 25/7/2021 tarihinde son bulacaktır. Bu tarihe kadar 375 Sayılı Khk kapsamında meslekten çıkarma işlemi tesis edilebilir.

Toplu iş sözleşmesi ne zaman 2021?

Bakanlığımız adına Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ile Türkiye Yol-İş Sendikası arasında 01.03.2021-28.02.2023 tarihlerini kapsayan 19 uncu dönem Toplu İş Sözleşmesi 22.09.2021 tarihinde Bakanlığımızda imzalanmıştır.

2021 Kamu toplu iş sözleşmesi ne zaman?

Kamu kurum ve kuruluşlarındaki işçilere yönelik mali ve sosyal haklar konusunda taraflarca uzlaşıya varılması üzerine 2021 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü 11 Ağustos 2021 tarihinde TÜRK-İŞ Genel Merkezinde yapılan törenle imzalandı.

Belediye işçileri ne zaman tediye alacak?

Cumhurbaşkanlığı'nın konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere 2021 yılında ilave tediyenin birinci yarısı 29/1/2021, diğer yarısı 11/5/2021 tarihinde ödenecek.