Aras Kargo nasıl şikayet edebilirim?

İçindekiler:

  1. Aras Kargo nasıl şikayet edebilirim?
  2. Kargo şirketini nereye şikayet edebilirim?
  3. Aras Kargo Müşteri hizmetlerine nasıl Baglanilir?
  4. Kargo yanlış kişiye teslim edilirse ne olur?
  5. Aras kuryeye nasıl ulaşabilirim?
  6. MNG kargoyu nasıl şikayet ederim?
  7. Yurtiçi Kargo Müşteri hizmetlerine nasıl bağlanılır?
  8. Yanlış kargo geldi ne yapmalıyım?
  9. Yurtiçi kargo teslim edilemeyen kargo ne olur?
  10. Kargo iade nasıl yapılır aras?
  11. Aras Kurye kime ait?
  12. MNG Kargo gelince arıyor mu?
  13. Kargolar kırılacak eşya alıyor mu?

Aras Kargo nasıl şikayet edebilirim?

Aras Çağrı Merkezi, hizmetlerimiz ile ilgili her türlü soru ve sorunlarınıza yanıt vermek ve çözüm bulmak için çalışıyor. 444 25 52 numaralı telefondan haftanın 5 günü (Pazartesi-Cuma) 08:30-18:00 ve Cumartesi günleri 08:30-13:00 saatleri arasında doğrudan Çağrı Merkezi çalışanlarımız ile görüşebilirsiniz.

Kargo şirketini nereye şikayet edebilirim?

Kargo şirketlerinin geç teslim ettiği ve bu nedenle ayıplı mal kapsamında değerlendirilebilecek kargonuzun teslim tarihinden itibaren 30 gün içinde Tüketici Hakem Heyetine başvurabilirsiniz.

Aras Kargo Müşteri hizmetlerine nasıl Baglanilir?

444 25 52 :::.. Değerli müşterimiz, Her türlü soru ve sorununuzda 444 25 52 numaralı Çağrı Merkezi'mizi arayabilir, hızlı ve güvenilir şekilde destek alabilirsiniz. Sizlere hizmet vermek bizim için mutluluktur.

Kargo yanlış kişiye teslim edilirse ne olur?

Kargonun kaybolması ya da yanlış kişiye teslimi halinde düzenlenen taşıma irsaliyesi ispat için önem arzedecektir. Yine yirmi bir gün içinde teslim edilmeyen kargo, kargo işletmecisi tarafından kaybedilmiş sayılır. ... Aksi takdirde kargo işletmesi sorumluluktan kurtulmaktadır.

Aras kuryeye nasıl ulaşabilirim?

Aras Kurye - Hizmetlerimiz - 0850 210 25 25.

MNG kargoyu nasıl şikayet ederim?

Öneri ve Şikayet Formu MNG KARGO | 444 06 06.

Yurtiçi Kargo Müşteri hizmetlerine nasıl bağlanılır?

Çağrı Merkezi (444 99 99)
  1. BİZE ULAŞIN.
  2. ÇAĞRI MERKEZİ

Yanlış kargo geldi ne yapmalıyım?

Aldığınız ürün hasarlı ya da yanlış ürün gelirse ücretini kargo şirketinden alabilirsiniz. Tüketici kargo geldiği zaman kargosunu açarak yanlış ya da eksik bir ürün olup olmadığını kontrol etmesi gerekiyor.

Yurtiçi kargo teslim edilemeyen kargo ne olur?

Alıcının talebi olmadığı takdirde göndericiye kargosu, 3 gün sonunda iade edilmektedir. Alıcısı tarafından teslim alınmayan veya alıcısına ulaşılamayan kargolar için göndericiden kargonun bekletilmesi veya kendisine iadesi ile ilgili yazılı olarak talimat istenir.

Kargo iade nasıl yapılır aras?

İadenizi Aras Kargo ile ücretsiz olarak geri gönderebilirsiniz. Kargonuzu gönderdikten sonra, gerekli olması halinde, gönderi kodunu paylaşmanız istenebilir. Lütfen kargo gönderi numarasını saklayınız. Siparişinizi teslim aldığınız tarihten itibaren 30 gün içerisinde iade edebilirsiniz.

Aras Kurye kime ait?

Şirketin yüzde 75'i Aras Ailesi'nde, kalan yüzde 25 hisse ise Avusturyalı ortakta bulunuyor. Aras Kargo 1979 yılında Celal Aras tarafından kuruldu. araçlık filosu, 825 şubesi ve 12 bin çalışanı bulunan Aras Kargo'nun kurucusu Şubat 2008'de vefat etti.

MNG Kargo gelince arıyor mu?

Göndericinin gönderi yapılırken talebi üzerine kargolarınız size en yakın şubeye ulaştığında Alıcıya telefon araması ile kargonun şubemize ulaştığı bilgisi verilir. Bilgilendirme sonrası şubelerimize gidip kimlik ibraz edilerek kargo teslim alınabilir.

Kargolar kırılacak eşya alıyor mu?

BELİRLİ ŞARTLARDA TAŞINACAK KARGOLAR Yanıcı, yakıcı, patlayıcı, zehirleyici ve fena kokulu olmayan sıvı maddeler, sağlam(plastik, çelik, alüminyum) bidon veya kaplarda taşınabilir. Raf ambalajı ile taşınmayacaktır. İçeriği gereği bozulabilecek soğuk zincir gönderiler standart taşıma sürecine tabidir.