Bilgisayarda ters slash işareti nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Bilgisayarda ters slash işareti nasıl yapılır?
  2. Mac de ters slash nasıl yapılır?
  3. Ters V harfi nasıl yapılır?
  4. Ters eğik çizgi nasıl yapılır Macbook?
  5. Slash işareti ne işe yarar?

Bilgisayarda ters slash işareti nasıl yapılır?

Klavyenizdeki sayı tuşlarının üzerinde bazı işaretler var. 7 tuşunun üzerinde bu işaretlerden slash mevcut. Düz slash yapmak için (/) klavyenin solundaki shift duşuna basılı tutarak 7 sayısına basarsanız düz slash elde edersiniz.

Mac de ters slash nasıl yapılır?

Windows işletim sistemi kullanım artık Mac Bilgisayar kullanıyorsanız klavye kısayolları kafa karışıklığına sebep verebiliyor. Mac bilgisayarlarınızda “$” dolar işaretini yapmak için; ⌥ alt option ve 4 tuşlarına aynı anda basın.

Ters V harfi nasıl yapılır?

Q klavyede Q tuşu ile Alt Gr tuşlarına birlikte basılarak; F klavyede ise Q yerine F tuşuna Alt Gr veya ctrl ve alt tuşlarına birlikte basılarak ya da Alt tuşuna basılı tutularak numerlik klavyeden 64 rakamı girilerek yazılır.

Ters eğik çizgi nasıl yapılır Macbook?

Aşağıda uyguladığımız tuş kombinasyonlarını takip ederek basit bir şekilde Mac bilgisayarlarda ters Slash işareti yapabilirsiniz. (1.Yöntem) Mac bilgisayar klavyesinde ⌥ Option tuşuna basılı tutarken soru işareti tuşuna basarak ters Slash işaretini yapabilirsiniz.

Slash işareti ne işe yarar?

Eğik çizgi (/), yan yana yazılan mısralarda ve adreslerde sıklıkla kullanılan noktalama işaretidir. Diğer noktalama işaretleri gibi sık kullanılmaz. Ayrıca matematikte bölme işareti olarak da tercih edilmektedir. Kendisinden önceki ve sonraki kelimeden ayrı yazılmaktadır.