PMYO ve POMEM nedir?

İçindekiler:

  1. PMYO ve POMEM nedir?
  2. POMEM den mezun olanlar ne olur?
  3. PMYO eğitim süreci nasıl oluyor?
  4. Polis Meslek Yüksek Okulunu bitirdikten sonra ne olunur?
  5. Pomem ve pmyo nasıl girilir?
  6. POMEM den nasıl mezun olunur?
  7. PMYO eğitimi ne kadar sürüyor?
  8. Polis meslek yüksek okulunda maaş veriliyor mu?
  9. PÖH olmak için boy kaç olmalı?

PMYO ve POMEM nedir?

Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlükleri (POMEM) ' eğitimlerine katılan bir kişi 6 ay sonra polis olabiliyorken, Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) eğitimlerine katılan bir kişi 2 yıl sonra polis olacaktır.

POMEM den mezun olanlar ne olur?

Polis memuru, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde en alt polis rütbesidir. Polis memurları PMYO ve POMEM'den mezun olurlar. Daha sonra, belli dönemlerde açılan sınavlarda başarı gösterenler üst rütbelere (Komiser yardımcısı ve Başpolis) terfi olabilirler.

PMYO eğitim süreci nasıl oluyor?

- Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ile 2 yıl eğitim, - Polis amirleri Eğitim Merkezi (PAEM) ile 11 aylık eğitim, Bu kurumlardan herhangi birine eğitim durumunuza bağlı olarak giriş yapabilir; aldığınız eğitimin ardından polislik unvanını elde edebilirsiniz.

Polis Meslek Yüksek Okulunu bitirdikten sonra ne olunur?

Polis meslek yüksek okulu mezunları sadece emniyet genel müdürlüğüne bağlı olarak farklı kurumlarda göreve başlayabilmektedirler. Pmyo mezunu olan her öğrenci mutlaka kurum tarafından ataması yapılmakta ve iş hayatına atılmaktadırlar.

Pomem ve pmyo nasıl girilir?

PMYO'lar kadın ve erkek adaylar için sınav düzenler. Sınava katılım şartları arasında üniversite sınavına girmiş olmak ve TYT sınavından belirtilen yeterli puanı almış olmak gerekiyor. Bu şartı sağlayan lise mezunları Polis Meslek Yüksekokullarına başvuru yaparak polis olma sürecini başlatabiliyorlar.

POMEM den nasıl mezun olunur?

2 veya 4 yıllık üniversite mezunları POMEM tarafından düzenlenen sınava başvuru yaparak polis memuru olabilirler. POMEM sınavda başarılı olan ön lisans ve lisans mezunu adaylara 6 ay yatılı ve ücretsiz eğitim verir. Bu eğitimin ardından polis memuru olarak mezun olunur.

PMYO eğitimi ne kadar sürüyor?

Polis Meslek Yüksekokulları(PMYO), Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi bünyesinde faaliyetlerini sürdürüyor. 2 Yıllık Önlisans düzeyinde, Çok Dilli ve Çok uluslu olarak( Erasmus ve Farabi Öğrenci değişim Programlarıyla) Eğitim-Öğretim yapılmaktadır.

Polis meslek yüksek okulunda maaş veriliyor mu?

PMYO Öğrencileri Ne Kadar Maaş Alır? PMYO, ön lisans niteliğinde bir eğitim verir. Başvuruda bulunan öğrenciler KYK'dan burs veya kredi alabilme hakkına sahiptir. Bunun dışında öğrenciler eğitim gördükleri süre zarfında aylık 304 TL ödeme almaktadır.

PÖH olmak için boy kaç olmalı?

Bakıldığında kadınlar için boy alt sınırı 162 cm olarak kabul edilmiştir. 162 cm aşağısında olan bayanlar eğitim kurumuna kabul edilmemektedir. Bununla birlikte erkekler için gerekli olan boy sınırı ise 167 cm olarak belirlenmiştir.