Evde squat nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Evde squat nasıl yapılır?
  2. Squat sporu nasıl yapılır?
  3. Her gün Plank yaparsak ne olur?
  4. Squat sıkılaştırır mı?

Evde squat nasıl yapılır?

Ayaklar omuz genişliğinde açılır ve kollar yere paralel olarak öne doğru uzatılır. Vücudun üst bölümü öne doğru ayak hizasında eğilir. Bu pozisyondayken kalça dışarı doğru çıkarılarak çömelip kalkılır. Hareket doğru yapıldığında bacak ve karın kasları başta olmak üzere hemen hemen tüm vücut kasları çalıştırılabilir.

Squat sporu nasıl yapılır?

Sırt ve belinizi sabit tutarak, sanki sandalyeye oturuyormuş gibi yere doğru çömelin. Ağırlığınızı topuklarınıza verin ve diz kapaklarınızın ayak uçlarını geçmemesine dikkat edin. Dizleriniz ayaklarınızla aynı hizada ve kalçanız yere paralel olmalı. 15-20 defa tekrarlayın.

Her gün Plank yaparsak ne olur?

Her gün yapılan plank egzersizi diğer alışılmış egzersizlere göre daha çok kalori yakar. Bu egzersiz ayrıca hayatındaki hareket seviyesi düşük kişiler için uygundur. Evde veya iş yerinde yapılacak 10 dakikalık egzersiz gün içinde hatta uyku esnasında bile metabolizmanızın daha çok çalışmasına sebep olacaktır.

Squat sıkılaştırır mı?

1) Kalçalarınızı sıkılaştırır: Squat yaparken kalçayı sıkma ve bırakma hareketi kalçalarınızı sıkılaştırır, kaldırır ve yuvarlak bir görünüm vererek toparlar.