İşletme mezunu devlette ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. İşletme mezunu devlette ne iş yapar?
  2. İktisat mı daha iyi işletme mi?
  3. İşletme bölümü hangi alanda yüksek lisans yapmalı?
  4. Iktisat ataması var mı?
  5. 2 yıllık iktisat mezunu ne iş yapar?
  6. İktisat bölümü mezunları nerelerde çalışabilir?
  7. İktisat ve ekonomi aynı şey mi?

İşletme mezunu devlette ne iş yapar?

İşletme bölümü mezunlarının kamuda çalışacağı birimler şunlardır: TBMM Uzman Yardımcılığı Vergi Müfettiş Yardımcılığı PTT Müfettiş Yardımcılığı

İktisat mı daha iyi işletme mi?

İşletme ve iktisat bölümlerinin farkı nedir? ... İktisat, biraz daha teoriktir. Gerçekten işin bilim tarafında yer alır. Yönetebilme bilimi olarak adlandıracağımız işletme ise daha çok saha içinde çalışır, işin pratiği ile ilgilenir.

İşletme bölümü hangi alanda yüksek lisans yapmalı?

İşletme Fakültesi'nde Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne bağlı olarak aşağıdaki alanlarda Yüksek Lisans programları verilmektedir.
  • Finans.
  • İnsan Kaynakları Yönetimi.
  • İşletme Yönetimi ve Organizasyon.
  • Muhasebe.
  • Muhasebe (İngilizce)
  • Pazarlama.
  • Sayısal Yöntemler.
  • Üretim.

Iktisat ataması var mı?

2020/1 merkezi atamasında iktisat mezunlarının atanabileceği toplam kontenjan 671 idi. ... İktisat mezunu olarak 2020/1 merkezi atamasında yerleştirmesi yapılan adayların puanlarını incelediğimizde ise en düşük puan ile atanan adayın 81,695 puan ile en büyük puan ile atanan adayın da 97,554 puan ile atandığı görülmektedir.

2 yıllık iktisat mezunu ne iş yapar?

İktisat bölümünden mezun olan kişiler kamu kurumlarının dışında özel sektörde başta bankalar olmak üzere, ekonomi ile alakalı şirketlerde bulabilirler. ... Bu alanda akademik eğitimini tamamlayan kişilerin devletin önemli kurumlarında ve özel şirketlerde, danışman ve eğitici olarak hizmet vermeleri mümkün hale gelir.

İktisat bölümü mezunları nerelerde çalışabilir?

İktisat bölümü mezunları, devlet bankaları, vergi daireleri ve devletin ekonomi ile ilgili her biriminde görev alabilme imkanına sahiptirler. İKTİSAT BÖLÜMÜ MEZUNLARI NEREDE ÇALIŞIR? Bu bölümden mezun olana adaylar, kamu kurum ve kuruluşlarında uzman, denetçi, denetmen ve müfettiş olarak işe girebilirler.

İktisat ve ekonomi aynı şey mi?

İktisat” bir amaca matuf zihinsel bir çaba ve teori “ekonomi” ise bu zihinsel çaba ve teorinin bir uygulaması demektir. Bir bakıma “ekonomi”, bir iktisat politikası/uygulamasıdır yani dar ve sığdır. Genel olarak iktisat ile ekonomi aynı anlamlarda kullanılır.