Alzaymır hastalığının sebebi nedir?

İçindekiler:

  1. Alzaymır hastalığının sebebi nedir?
  2. Alzheimer testi nasıl olur?
  3. Alzheimer hastaları ne yememeli?
  4. Alzheimer kan tahlilinde çıkar mı?

Alzaymır hastalığının sebebi nedir?

Hastalık neden olmaktadır? Alzheimer hastalığı henüz nedeni tam aydınlatılamayan şekilde beyin hücrelerinin programlanandan daha erken ölmesi nedeniyle olmaktadır (yaşla beraber her kişide beyin hücre ölümü olmaktadır ama Alzheimer hastalığında bu süreç çok hızlı ve erken olmaktadır).

Alzheimer testi nasıl olur?

Alzheimer hastalığından şüphelenen kişiler, mutlaka düzenli olarak test yaptırmalıdır. Doktor ile yüz yüze gerçekleştirilebilen bu testler, internet ortamında da kolaylıkla yapılabilmektedir. Test içeriklerinde kişilere kısa sorular ya da 3 ile 4 dakikalık oyunlar oynatılarak yapılır.

Alzheimer hastaları ne yememeli?

*Hastalarının beslenmelerinden tüm basit karbonhidratları, şeker ve unlu besinleri, paketli gıdaları, gluteni, işlenmiş gıdaları uzaklaştırmış. Onlara çalışma süresince daha fazla sebze, meyve ve balık tüketmelerini tavsiye etmiş.

Alzheimer kan tahlilinde çıkar mı?

Yapılan çalışmaya göre, Alzheimer riski erken yaşlarda bile yapılan basit bir kan testi ile teşhis edilecek. Yapılan çalışmaya göre amiloid beta peptid seviyeleri hastalık baş göstermeden önce artıp, hastalıkla birlikte azalıyor.