Tramer sonucu nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. Tramer sonucu nasıl öğrenilir?
  2. Tramer dosya sorgulama nasıl yapılır?
  3. Aracım hangi sigortaya kayıtlı?
  4. Trafik kazası yüzde 50 kusur ne demek?
  5. Trafik sigortası olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?
  6. Trafik sigortası ücretleri plakaya göre mi adrese göre mi?
  7. 50 50 kusur ne demek?
  8. Trafik kazası yüzde 30 kusur ne demek?

Tramer sonucu nasıl öğrenilir?

Örneğin 34AB123 şeklinde yazdığınız plakayı 5664 göndermeniz aracın Tramer kaydının olup olmadığını size bildirir. Sadece plakayı yazıp 5664'e gönderdiğinizde plaka sahibi aracın kazaya karışıp karışmadığını, kaza yaptıysa kaza tarihini ve hasar tutarını öğrenirsiniz.

Tramer dosya sorgulama nasıl yapılır?

Turkcell, Türk Telekom, Vodafone ile anlaşmalı olarak devreye alınmış olan SMS projesi ile kişiler mesaj atarak arabalarının hasar geçmişlerini, araç detay bilgilerini, eksper raporuna göre değişen parçalarını Turkcell, Türk Telekom, Vodafone "5664"e mesaj atarak sorgulayabilirler.

Aracım hangi sigortaya kayıtlı?

E-Devlet uygulamasına giriş yaptıktan sonra, turkiye.gov.tr/sbm-trafik-police-sorgulama adresinden aracınızın plaka bilgilerini girerek zorunlu trafik sigortası poliçe bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Trafik kazası yüzde 50 kusur ne demek?

Meydana gelen kazada kusurun tamamen sürücüye ait olduğunu gösterir.

Trafik sigortası olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

Zorunlu trafik sigortası sorgulaması için e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra 'www.turkiye.gov.tr/sbm-trafik-police-sorgulama' adresine giderek aracınızın plakasını yazmanız gerekmektedir.

Trafik sigortası ücretleri plakaya göre mi adrese göre mi?

Trafik sigortasında için fiyat belirlemede 'ikametgah' şartı kalktı. Sigorta şirketleri ister plaka ili, isterse ikametgah adresine göre fiyat belirleyebilecek. Hazine Müsteşarlığının trafik sigortası ile ilgili yaptığı düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

50 50 kusur ne demek?

Meydana gelen maddi hasarlı trafik kazalarında sigorta şirketleri, kaza sonrasında yapılacak ödemeyi kusur oranının belirlenmesine göre öder. ... %50 kusur oranı: Meydana gelen kazada, kazaya karışan tarafların eşit şekilde kusurlu olduğunu ifade eder.

Trafik kazası yüzde 30 kusur ne demek?

Örneğin; bir kaza anında taraflardan biri %30, diğeri %70 oranında kusurluysa, her iki taraf kusuru oranında karşı tarafın hasarını ödüyor. Kişiler kusurları sonucu kendilerinde veya araçlarında oluşan hasarlarını kendileri karşılıyor. Trafik sigortası bir sorumluluk sigortası olarak karşımıza çıkıyor.