Avokado ağacı güneşi sever mi?

İçindekiler:

  1. Avokado ağacı güneşi sever mi?
  2. Avokado ağacı nerede yetişir?
  3. Evde avokado nasıl yetişir?
  4. Avokado ne kadar sulanmalı?
  5. Avokado ne sıklıkla sulanır?
  6. Avakado ne zaman sulanır?
  7. Avokado soğuk iklimde yetişir mi?

Avokado ağacı güneşi sever mi?

Avokado, sıcak ve güneşli yerleri sever fakat ilk zamanlarda direkt güneşten hoşlanmaz. Bu yüzden avokadonun evinizin hangi köşesinde daha mutlu olacağına dikkat etmelisiniz. Avokado aynı zamanda suyu da seven bir bitkidir. Sürekli nemli kalmalıdır ama bunu da abartmamak gerekir.

Avokado ağacı nerede yetişir?

Avokado dünyada en çok Kolombiya ve Meksika gibi sıcak ülkelerde yetişir. Bunun yanı sıra diğer tropikal ülkelerde de yetiştirilebilir. Türkiye'de ise en çok Antalya ve Mersin'de avokado yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Evde avokado nasıl yetişir?

Suda bekleyen avokado çekirdeği bir süre sonra çürüyebilir. Doğal ortamına saksıya almak için de orta boy bir saksı işinizi görebilir. Saksının tabanına toprağı ekleyin ve arasına çekirdeği yerleştirin. Daha sonra çekirdeğin etrafına da toprağı atın ve can suyunu ilave edin.

Avokado ne kadar sulanmalı?

-İç mekan içerisinde avokado sulamasının genelde 15 günde 1 olması gerekir. Fazla sulama fidanlarızın ölmesine neden olur.

Avokado ne sıklıkla sulanır?

Büyüme süresince fidanlar 7-10 gün arayla sulanır. Kuru ve sıcak rüzgarların estiği yaz günlerinde, sulama aralığı daha da kısaltılabilir.

Avakado ne zaman sulanır?

Yağmurların yetersiz olduğu mevsimlerde, avokado ağaçlarının sulanması gerekir. gübre uygulamasına da olanak verir. çok önemli olmaktadır. En fazla sulama yılın en sıcak ayları olan temmuz ve ağustos aylarında olmalıdır.

Avokado soğuk iklimde yetişir mi?

Avokadonun anavatanı Meksika'dır. Narenciyenin yetiştiği bölgeler avokado için de elverişli olmakla birlikte soğuğa narenciyeden daha hassastır. Avokado dona çok dayanıksız bir ağaç olduğundan tropikal ve subtropikal alanlarda yetişebilir.