Sözleşmeli personel kadroya geçer mi?

İçindekiler:

  1. Sözleşmeli personel kadroya geçer mi?
  2. Sözleşmeli ne zaman kadroya geçer?
  3. 4 B sözleşmeli personele giyim yardımı ödenir mi?
  4. 3 artı 1 sistemi nedir?
  5. 3 +1 nedir?

Sözleşmeli personel kadroya geçer mi?

Yapılacak düzenlemeyle, 4 yılını dolduran sözleşmeliler kadroya geçebilecek. İller arası tayin, sağlık durumu tayini, görevde yükselme, kurumlar arası geçiş gibi bazı özlük haklarında da kısıtlamalar vardı.

Sözleşmeli ne zaman kadroya geçer?

Yapılacak düzenlemeyle, 4 yılını dolduran sözleşmeliler kadroya geçebilecek. İller arası tayin, sağlık durumu tayini, görevde yükselme, kurumlar arası geçiş gibi bazı özlük haklarında da kısıtlamalar vardı. Çalışmayla 4 yıl sonra kadroya geçecek olan memurun, tüm özlük haklarına da kavuşacağı öngörülüyor.

4 B sözleşmeli personele giyim yardımı ödenir mi?

Bilindiği üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda tanınan sosyal haklar ve yardımlar arasında "giyecek yardımı" da bulunmaktadır. Ancak idareler, 657 sayılı Kanunun 4.maddesinin B bendine göre istihdam edilen sözleşmeli personelin giyim yardımı hakkından yararlandırılmasından imtina etmektedir.

3 artı 1 sistemi nedir?

3+1 sistemiyle atandığınız yerde 3 yıl sözleşmeli çalışacaksınız ve 3 yıldan sonra tayin hakkı kazanacaksınız. Tayin hakkınızı kullanmayıp 1 yıl daha beklemeniz durumunda kadroya geçebileceksiniz. 3 yıl bitiminde tayin hakkınızı kullanmanız durumunda ise yeni hastanenizde tekrar 3 yıl sözleşmeli çalışıyor olacaksınız.

3 +1 nedir?

663 sayılı KHK ile ilk önce “4+2” olarak getirilen daha sonra “3+1” olarak revize edilen sisteme göre birçok kurumda tarihinden önceki sözleşmeli personeller “süresiz sözleşmeli”, bu tarihten sonraki sözleşmeli personeller ise “3+1” sistemine dahil edildi. tarihinden önce işe başlayan bir ...