Whatsapp neyin kısaltması?

İçindekiler:

  1. Whatsapp neyin kısaltması?
  2. Pow () nedir?
  3. Sqrt Python nedir?
  4. Sorted Python nedir?
  5. Divmod Python nedir?
  6. Python sum komutu ne işe yarar?
  7. Python da round ne demek?
  8. Python dir komutu nedir?
  9. Python return komutu ne işe yarar?
  10. Python print komutu nedir?
  11. Python fonksiyonlar nedir?
  12. Python Fonksiyonlar ne işe yarar?
  13. Def komutu ne işe yarar?

Whatsapp neyin kısaltması?

Whatspp şu ingilizce kelimeden türemiştir: Up-App kelimelerinin okunuşu neredeyse aynı.

Pow () nedir?

Proof of Work (PoW - İş Kanıtı), temelde bir sistemin işleyişini aksatmaya yönelik saldırıların ve e-posta ile gönderilen Spam olarak adlandırılan istenmeyen mesajların engellenmesi için ortaya çıkarılmış bir protokoldür.

Sqrt Python nedir?

Python sqrt() fonksiyonu, 0'dan büyük sayılar için x'in karakökünü döner. Bu fonksiyon, 0'dan büyük bir tam sayı veya ondalık sayının kare kökünü almak için kullanılır. Dönen değer ondalıklı bir sayıdır. Python sqrt() fonksiyonun sözdizimi aşağıdaki gibidir.

Sorted Python nedir?

Python'da liste yapılarındaki elemanları belli bir düzene göre sıralamak için sort() metodu kullanılır. Bu sıralama küçükten büyüğe doğru olan bir sıralamadır.

Divmod Python nedir?

Divmod() Fonksiyonu Birinci parametre ikinci parametreye böler ve çıktı olarak bölüm ve kalan ifadesini vermektedir. Örneğin; Divmod(12,6) ifadesi (2,0) çıktısını verir. 12'nin 6 bölünmesiyle 2 elde edilir, kalan ise 0'dır.

Python sum komutu ne işe yarar?

Python'da sum() fonksiyonu bir iterasyon yapısındaki sayıların - ki bu iterasyon yapısı genellikle listelerdir ancak diğer iterasyon yapıları da olabilir - soldan sağa bir işlem süreci içerisinde birbirine ekleyerek sonuçta bir toplam döndürmek için kullanılmaktadır.

Python da round ne demek?

Python round() Fonksiyonu Bu fonksiyon parametre ile girilen reel sayıyı ondalıklı kısımdaki değere göre, bir üst veya bir alt tam sayıya şayet ikinci parametrede girilirse belirtilen ondalık sayısı kadar yuvarlamak için kullanılan bir fonksiyondur. ... Python round() fonksiyonun sözdizimi aşağıdaki gibidir.

Python dir komutu nedir?

dir() Bu fonksiyon, Python'da bize nesnelerin özellikleri hakkında bilgi edinme imkanı sağlar. ... string ifadesinin kısaltılmış hali str olduğundan dir fonksiyonuna parametre olarak str kelimesini verdiğimizde string tipinin karakter metotlarını listeledik.

Python return komutu ne işe yarar?

Nedir bu return , hemen açıklayalım. return (türkçesi = döndürme) basitçe anlatacak olursak, fonksiyonun içerisinde ki değeri çağırmamızı(dışarıya çıkarmayı) sağlayan komuttur. ... Burada return komutunu kullanmadan sayi() fonksiyonuna tanımladığımız değeri fonksiyon bloğu içerisinde ve dışarısında çağırdık.

Python print komutu nedir?

Print() fonksiyonun görevi ekrana çıktı vermemizi sağlar.Bunu bir örnek ile açıklayalım. Bildiğiniz gibi burada gördüğümüz “Python Print Fonksiyonu” ve “5+2″bir karakter dizisidir. İşte print() fonksiyonunun görevi bu karakter dizisini ekrana çıktı olarak vermektir.

Python fonksiyonlar nedir?

Python Eğitim serisinin ilk dersinden beri hep fonksiyon kavramını kullandık. ... Fonksiyonlar kısaca belirli bir işlevi yapmak için oluşturulan komutlar kümesidir. Örneğin print() fonksiyonu ekrana çıktı vermemizi sağlayan işlevi yapmak için belirli komutlar bulundurur.

Python Fonksiyonlar ne işe yarar?

Fonksiyonların görevi, karmaşık işlemleri bir araya toplayarak, bu işlemleri tek adımda yapmamızı sağlamaktır. ... Fonksiyonları kullanarak, bir veya birkaç adımdan oluşan işlemleri tek bir isim altında toplayabiliriz. Python'daki 'fonksiyon' kavramı başka programlama dillerinde 'rutin' veya 'prosedür' olarak adlandırılır.

Def komutu ne işe yarar?

Fonksiyon tanımlarken, önce bir fonksiyon nesnesi yaratılır, ve sonra bu nesne bir isme bağlanır. Bu anlamda def komutu “=” işlemi gibi çalışır; bir nesneyi bir isme bağlar. Böylece, varolan bir fonksiyona başka isimler de verebiliriz. ... Bu verilen fonksiyon nesnesini bir isme atadıktan sonra çağırmak mümkün olur.