Teslimatta ne demek Aras Kargo?

İçindekiler:

  1. Teslimatta ne demek Aras Kargo?
  2. Yurtiçi Kargo gönderici ödemeli ne demek?
  3. Kargonun içine bakılır mı?
  4. Yurt içi kargo teslim edilemedi ne demek?
  5. Kargo tipi dosya ne demek?
  6. Kargo sevk edildi ne demek?
  7. Ödeme tipi MH ne demek?
  8. Manifesto torbası nedir?
  9. Adres hizmet alan dışı ne demek?
  10. Kargoda kilo başı ne kadar?

Teslimatta ne demek Aras Kargo?

Sistemde olması muhtemel kargo bilgilerinden biri de kargo gönderisinin teslimatta olduğunu göstermesidir. Peki, kargonun teslimatta gözükmesi ne anlama gelmektedir? Teslimatta olduğu gözüken kargo gönderisi, dağıtıma çıkmış olup yolda olduğunu ve kargo ürünlerinin tesliminin yapılacağı manasına gelmektedir.

Yurtiçi Kargo gönderici ödemeli ne demek?

Gönderi Ödeme Türleri: Gönderici Ödemeli (G.Ö) : Kargo ücretinin gönderici tarafından ödenmesidir.

Kargonun içine bakılır mı?

Kargo geldiğinde teslim almadan önce yapılması gerekenler: Bu nedenle ürünü teslim almadan önce mutlaka içini açıp bakmaya çalışın. Kargo görevlisi açtırmak istemezse kargo fişinin üzerine "ürün kontrol edilmeden teslim alınmıştır" ibaresini ekleyin.

Yurt içi kargo teslim edilemedi ne demek?

Bir kimse adına gönderilen kargonun kayıtlar kısmında "Teslim edilemedi” yazması demek; ya o kişinin evine gidildiğinde evde kimse olmadığından ya da dağıtıcı kuryenin adresi bulamamasından ve alıcıyı aramasına rağmen ulaşamamasından dolayı kargoyu teslim edememesi demektir.

Kargo tipi dosya ne demek?

Dosya: 0-500 gr. arası dokümanlara verilen addır. Gelen kargo: Alıcı müşteriye gelen kargodur. Giden kargo: Müşteri tarafından gönderilen kargodur. Gönderi kodu: Faturası kesilen kargonun sistemde takibi için fatura üzerinde yer alan 12 haneli numaradır.

Kargo sevk edildi ne demek?

” PTT İşyerine Sevk Edildi” ifadesi kargonuzun en yakın PTT şubesine ulaştığını ve ertesi gün dağıtıma çıkacağı anlamına gelmektedir.

Ödeme tipi MH ne demek?

PTT Kargo ödeme tipleri listesi: N: Kargo ücretinin nakit ödendiği/ödeneceği anlamına gelir. MH: Kargonun ücretinin gönderici tarafından ödendiğini belirtir. PO: Kargo ücreti peşin ödendi demektir.

Manifesto torbası nedir?

Manifesto torbası Doküman, dosya ve mi paketler ile toplu taşıma listelerinin konulduğu torbadır.

Adres hizmet alan dışı ne demek?

Adres Teslim Dışı Alanda kalan bölgelere adrese teslimat hizmeti verilmemektedir. Gönderiler adrese en yakın şubeye ulaştırılır, gönderinin şubeden teslim alınması gerekmektedir.("Adres Teslim Dışı Alanlar" Listesine internet sitemizin Teslimat Süreleri bölümünden ulaşabilirsiniz.)

Kargoda kilo başı ne kadar?

Ağırlığı fazla olan gönderilerin ücretlendirilmesi ise şu şekildedir; 30 Kilogramdan 50 Kilograma kadar olan gönderide her 1 kg için olmak üzere ücreti 1,60 TL'dir. 50 Kilogram ve daha ağır gönderiler için her bir kilo başına a kadar olan gönderinin ücreti 1,30 TL'dir.