Simya nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Simya nedir ne işe yarar?
  2. Simya dönemi ne zaman başlar?
  3. Simya nın ilgi alanları nelerdir?
  4. Simyacılar neyi buldu?
  5. Simyacılar plastik üretti mi?

Simya nedir ne işe yarar?

Değersiz olan madenleri değerli bir madene çeviren ve bütün hastalıkları iyileştirmeye çalışan ve hayatı sonsuz biçimde uzatacak iksirler hazırlayan kişilere simya bu işlerle uğraşan kişi veya kişilere de simyacı denilmektedir.

Simya dönemi ne zaman başlar?

Avrupa'da 1200-1700 yılları arasında binlerce simyacı ortaya çıktı. Robert Boyle ve Newton gibi saygın bilim adamlarının bile bir dönem simya ile uğraştığı biliniyor. Zamanla kimya, eczacılık, tıp ve fizik gibi bilimler geliştikçe simyacılar temel bilimlere yönelip önemli buluşlar yaptı.

Simya nın ilgi alanları nelerdir?

Simyacıların ilgilendiği alanlar daha çok kimya, metalurji, fizik, tıp, astroloji, semiotik, mistisizm, spiritüalizm üzerine ilgiliydi. Simyacılar çok önceki zamanlara kadar dayanırdı. Simyanın ortaya çıkışı Mısır, Mezopotamya, İran, Hindistan, Çin de kendisini gösterdi.

Simyacılar neyi buldu?

Simyacıların keşfettikleri maddelerden bazıları mürekkep, cam, barut, seramik, alaşım, esans olarak bilinen kimyasallar, altın, gümüş, cıva elementleri, nitrik asit (kezzap), sülfürik asit (zaç yağı) gibi bileşiklerdir.

Simyacılar plastik üretti mi?

Cevap. Plastik Alexander Parkes tarafından keşfedilmiştir fakat sülfirik asit bir simyacı tarafından keşfedilmiştir.