Veya mı veya mı?

İçindekiler:

  1. Veya mı veya mı?
  2. Ve bağlacı nasıl yazılır?
  3. Sürpriz nasıl yazılır imla kılavuzu?
  4. Zindan ne demek TDK?
  5. Sürgün ne anlama gelir?
  6. Zindan ne anlama gelir?

Veya mı veya mı?

Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazılışı 'veya' şeklinde birleşik olarak ele alınmaktadır. Kelimeleri birbirine bağlama noktasında birleşik biçimde kullanabilirsiniz. Bu kelimenin TDK'ya göre doğru yazılışı 'veya' biçiminde ele alınmaktadır. Yani birleşik yazılır.

Ve bağlacı nasıl yazılır?

Cevap: Başlıklarda "ile" ve "ve" sözcükleri küçük harfle yazılır. Bunun neden "ile" ve "ve" sözcüklerinin bağlaç ya da edat görevi görmeleridir. Bağlaçlar ve edatlar başlıklarda büyük harfle yazılmaz.

Sürpriz nasıl yazılır imla kılavuzu?

TDK imla kılavuzuna göre SÜRPRİZ doğru yazımdır. "Süpriz" ve "Süprüz" ise yanlış yazımdır. Dil Derneği de "sürpriz" yazımını doğru bulmaktadır. Nitekim kelimenin kaynağı olan Batı dillerinde de kelime "Surprise" şeklinde iki R harfiyle yazılmaktadır.

Zindan ne demek TDK?

a. 1. Tutuklu veya hükümlülerin içine konulduğu kapalı yer.

Sürgün ne anlama gelir?

Hukuktaki anlamı: Ceza olarak belli bir yerin dışında veya belli bir yerde oturtmak; zorunlu göç, tehcir.

Zindan ne anlama gelir?

1. İçine tutukluların, hükümlülerin konulduğu kapalı yer: Dünyâyı îdam mahkûmlarıyle dolu bir zindana benzeten hakîm doğru düşünmüş (Yâkup K. ... Hisleri ise zindanda çürümüş mahkûmlar misâli bu zorlu mantığın elinden kurtulup keyfince buyruk yürütemezdi (Sâmiha Ayverdi). 2. teşmil.