Bacakta durduk yere morarma neden olur?

İçindekiler:

  1. Bacakta durduk yere morarma neden olur?
  2. Vücuttaki sebepsiz morluklar için hangi bölüme gidilir?
  3. Bacaktaki morluklar nasıl geçer?
  4. Hematoloji servisinde ne yapılır?
  5. Kan tahlili yaptirmak için hangi bölümden randevu alinir?
  6. Vücutta hangi vitamin eksikliği uykusuzluk yapar?

Bacakta durduk yere morarma neden olur?

Bacak morluklarının en sık karşılaşılan nedeni fiziksel aktivite veya kaza sonucu oluşan morluklardır. Çarpma, vurma ya da düşme gibi durumlarda gözlenen morarma damar içerisinde bulunan kan, doku veya kas zedelenmesine bağlı olarak oluşabiliyor.

Vücuttaki sebepsiz morluklar için hangi bölüme gidilir?

Bu gibi durumlarda Cildiye bölümüne gidilmelidir. Bunlar dışında oluşan sebepsiz morluklar ise ciddiye alınmalıdır. Morlukların altında ciddi bir sağlık problemi yatıyor olabilir. Bunun için ise testlerin yapılması için Hematoloji veya Dahiliye bölümüne gidilebilir.

Bacaktaki morluklar nasıl geçer?

Morluğun üzerine, birkaç gün boyunca her birkaç saatte bir 15 dakika boyunca buz koymak; iltihaplanmayı ve şişmeyi önleyerek morluğun daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur. İltihaplanmayı buzla azalttıktan sonra ılık kompres uygulanabilir. Bu, dokuların kan dolaşımını artırır ve iyileşme sürecini hızlandırır.

Hematoloji servisinde ne yapılır?

Hematoloji, İç Hastalıkları (Dahiliye) braşında kan hastalıkları ile uğraşan bölümdür. Kemik iliği, dalak gibi kan yapıcı organlar ve lenf bezlerinde kaynaklanan hastalıklara bakar. Bu bölümde hastalıkların tespiti için hastalara kan tahlili yapılır.

Kan tahlili yaptirmak için hangi bölümden randevu alinir?

Kan tahlili için hastalığın bilinmesi ve bu yönde tahlil istenmesi oldukça büyük bir önem taşır. Genel bir gözle bakılması için Dahiliye doktorunndan randevu alarak, danışıp, test yaptırmanız daha verimli sonuçlar almanızı sağlayacaktır.

Vücutta hangi vitamin eksikliği uykusuzluk yapar?

Sürekli uyku hali kansızlık problemi yaşayan kişilerde görülür. Kansızlığın temel nedeni de demir eksikliğidir. Zaman zaman kalsiyum eksikliği de sizi uyumaya teşvik eder. Ayrıca, B2 ve 12 vitaminleri ile aynı kategoride bulunan B6 vitamini eksikliği durumunda insan vücudunda uyku bozuklukları baş gösterebilir.