Adalet komisyonu ne demektir?

İçindekiler:

  1. Adalet komisyonu ne demektir?
  2. Adalet Komisyonu Baskani kimdir?
  3. Bölge adliye mahkemesi adalet komisyonu kaç üyeden oluşur?
  4. Yunus Alkaç hakim kimdir?
  5. Çağlayan Adliye Sarayı hangi ilçeye bağlı?
  6. Çağlayan adliyesi nereye bağlı?
  7. Adli yargı ilk derece mahkemelerinde görevli olan hakimlerin ataması kim tarafından yapılır?
  8. Kaç tane bölge adliye mahkemesi var 2020?
  9. Bölge adliye mahkemelerini kim kurar?
  10. Bir yerde mahkeme kurulmasına kim karar verir?
  11. Meclis Adalet Komisyonunda kimler var?
  12. Yunus Alkaç hakim nereli?
  13. Istanbulda hangi adliyeler var?

Adalet komisyonu ne demektir?

Adalet komisyonları, idarî birimdir. ... Ağır ceza mahkemelerinin bulunduğu yargı çevresinde görev yapmak üzere bir adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu kurulur. Adalet komisyonlarının kuruluşu 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu'nun 113 üncü maddesinde düzenlenmiştir.

Adalet Komisyonu Baskani kimdir?

Yılmaz ÇİFTCİ (Komisyon Başkanı) İlk, Orta ve Lise öğreniminden sonra 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Bölge adliye mahkemesi adalet komisyonu kaç üyeden oluşur?

Bölge İdare Mahkemelerinin oluşumu: Madde 3 – 1. Bölge idare mahkemeleri, bölge idare mahkemesi başkanı ile iki üyeden oluşur. (Ek üç cümle: 2/7/2012-6352/49 md.) Bölge İdare Mahkemesi başkan ve üyeliklerine Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca atama yapılır.

Yunus Alkaç hakim kimdir?

Sulhi Dönmezer Eğitim Merkezi Başkanlığı ve CTE Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 01.11.2019 tarihinde Ankara Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı'na atandı. Ayrıca, Yunus Alkaç evli ve iki çocuk babasıdır.

Çağlayan Adliye Sarayı hangi ilçeye bağlı?

Çağlayan Adliyesi 41.069824 enlem ve 28.979240 boylamda yer almaktadır. Semt/Mahalle olarak Merkez Mh. ve Şişli ilçesine bağlıdır.

Çağlayan adliyesi nereye bağlı?

Çağlayan Adliyesi 41.069824 enlem ve 28.979240 boylamda yer almaktadır. Semt/Mahalle olarak Merkez Mh. ve Şişli ilçesine bağlıdır.

Adli yargı ilk derece mahkemelerinde görevli olan hakimlerin ataması kim tarafından yapılır?

Madde 43 - Bölge adliye mahkemesi başkanı birinci sınıf; daire başkanı birinci sınıfa ayrılmış ve Yargıtay üyeliğine seçilme hakkını yitirmemiş, daire üyeleri birinci sınıfa ayrılmış adli yargı hâkim ve savcıları arasından Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca atanır.

Kaç tane bölge adliye mahkemesi var 2020?

Kurul, yeni mahkemelere tayin taleplerini toplayacak. 4 yeni mahkemenin daha açılmasıyla Bölge Adliye Mahkemelerinin sayısı 15'e çıkacak.

Bölge adliye mahkemelerini kim kurar?

Madde 25- Bölge adliye mahkemeleri, bölgelerin coğrafi durumları ve iş yoğunluğu göz önünde tutularak belirlenen yerlerde, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun olumlu görüşü alınarak Adalet Bakanlığınca kurulur.

Bir yerde mahkeme kurulmasına kim karar verir?

Madde 5- Hukuk mahkemeleri, her il merkezi ile bölgelerin coğrafî durumları ve iş yoğunluğu göz önünde tutularak belirlenen ilçelerde Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun olumlu görüşü alınarak Adalet Bakanlığınca kurulur.

Meclis Adalet Komisyonunda kimler var?

Bir başkan, iki asıl, bir yedek üyeden oluşmaktadır. Komisyonun bulunduğu yer Cumhuriyet Başsavcısı komisyonun doğal asıl üyesidir. Komisyon başkanı ile bir asıl üye ve bir yedek üyesi Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca o yer hâkimleri arasından seçilmektedir.

Yunus Alkaç hakim nereli?

1969 yılında Sivas'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Sivas'ta tamamladı. 1988 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1992 yılında mezun oldu.

Istanbulda hangi adliyeler var?

İstanbul Adalet Sarayına İstanbul Adliyesi ve ek binaları (Sirkeci, Gülhane, Levent), Beyoğlu Adliyesi, Şişli Adliyesi, Fatih Adliyesi, Sarıyer Adliyesi ve Eyüp adliyesi olmak üzere 11 ayrı binada bulunan adliyeler 25 Temmuz 2011 – 22 Ağustos 2011 tarihleri arasında taşınmış, İstanbul Adliyesi adı altında birleşmiştir.