Silistre kelimesinin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Silistre kelimesinin anlamı nedir?
  2. Silistre yapmak ne demek?
  3. Silistre ne demek Denizcilik?
  4. Yahut da ne demek?
  5. Silistre nerede kullanılır?
  6. Vatan Yahut Silistre ne anlama gelmektedir?
  7. Silistre hangi ile bağlı?
  8. Limbo Denizcilik ne demek?
  9. Pupalar ne demek?
  10. Yahut ne demek Osmanlıca?
  11. Veyahut hangi dil?
  12. Silistre hangi ülke sınırları içerisindedir?
  13. Vatan Yahut Silistre neden önemli?
  14. Silistre hangi ülkenin şehri?
  15. Tekne penceresine ne denir?
  16. Gemide borda ne demek?
  17. Pupa dönemi ne demek?

Silistre kelimesinin anlamı nedir?

Silistre gemicilikte kullanılan bir düdük çeşididir. Gemicilikte haberleşme, kumanda verme, harekete geçirmeyi başlatma gibi işlerde kullanılmaktadır. Silistre'nin ıslığa benzer tiz bir sesi bulunmaktadır.

Silistre yapmak ne demek?

i. (Yun.) Gemicilikte, haberleşmede, kumanda vermede, harekete geçmeyi başlatmada kullanılan, ıslığa benzer ses çıkaran tiz sesli bir nevi düdük.

Silistre ne demek Denizcilik?

Silistre, denizcilik malzemelerinin en belirgin ve en eskilerinden bir tanesidir. İngilizce anlamı ise The Boatswain's Pipe'dır. ... Silistrenin özel açılı yapısından dolayı çıkardığı tiz ses güvertede oluşan bir çok gürültü arasında hatta fırtınalı havalarda bile rahatlıkla duyulabilmektedir.

Yahut da ne demek?

Veya, ya da. Bir düşünceden cayıldığında 'daha doğrusu, iyisi' anlamında kullanılır.

Silistre nerede kullanılır?

silistre düdüğü
  • (bkz: silistre) 05.05.2005 21:04 sorcerer.
  • denizcilikte kullanılan bir tür düdük. tiz sesi nedeniyle fırtınalı güvertede bile sesi işitilebildiği için ortaçağdan itibaren denizcilikte kullanılagelmiştir. günümüzdeki kullanımı törenlerle sınırlıdır.

Vatan Yahut Silistre ne anlama gelmektedir?

Vatan yahut Silistre, Namık Kemal'in 1872'de kaleme aldığı dört perdelik tiyatro yapıtıdır. ... Namık Kemal, eserdeki olayı 1828 Türk-Rus harbinden alıp 1853 Kırım savaşındaki Silistre muhasarasına uyguladığını bildirmiştir. İlk perdede mekân Manastır, diğer perdelerde ise Silistre'dir. Eserin gerçek adı “Vatan”dır.

Silistre hangi ile bağlı?

Silistre (Bulgarca: Силистра Silistra, Rumence: Dârstor), Bulgaristan'ın kuzeydoğu kesiminde, Romanya sınırında, Tuna kıyısındaki şehir. Aynı adlı Silistre ilinin idari merkezi olan Silistre, tarihî Güney Dobruca bölgesindeki en önemli şehirlerden biridir.

Limbo Denizcilik ne demek?

Limbo : Bir şeyin bir taraftan diğer tarfa aktarılması.

Pupalar ne demek?

pupa ne demek? ... Tam başkalaşım görülen böceklerin hayat devresinde larva evresinden sonra gelen ve larvanın koruyucu bir kılıf (koza) içinde muhafaza edildiği, hareketsiz göründükleri, larvaya ait organların otolizle yok edildiği, ergin organlar geliştiğinde, ergin sineğin kılıfından çıktığı evre, krizalit.

Yahut ne demek Osmanlıca?

Yahut, aradaki râvîlerden (nakledenlerden) birine, bir hadîs âliminin muhâlefet ettiği hadîs.

Veyahut hangi dil?

Veyahut kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Veyahut, Arapça dilinden Türkçe'mize geçmiştir.

Silistre hangi ülke sınırları içerisindedir?

– Bulgaristan'ın kuzeydoğu kesiminde yer alan Silistre, Romanya sınırında, Tuna kıyısında kurulan turistik bir kenttir. Silistre, tarihî Güney Dobruca bölgesinde yer alan önemli tarihi kentlerinden biridir. Bu kent, 18 köyle birlikte 516 km²'lik bir alan kaplamaktadır.

Vatan Yahut Silistre neden önemli?

Vatan Yahut Silistre ilk olarak 1872 yılında yayınlanmış bir kitaptır. Türk edebiyatında yayınlanmış en kaliteli eserlerden biri olarak kabul edilir. ... Bu kitap Türk edebiyatında önemi olan bir kitaptır. Önemi ise Türk edebiyatında sergilenen ilk tiyatro eseri olmasıdır.

Silistre hangi ülkenin şehri?

Silistre (Bulgarca: Силистра Silistra, Rumence: Dârstor), Bulgaristan'ın kuzeydoğu kesiminde, Romanya sınırında, Tuna kıyısındaki şehir. Aynı adlı Silistre ilinin idari merkezi olan Silistre, tarihî Güney Dobruca bölgesindeki en önemli şehirlerden biridir.

Tekne penceresine ne denir?

Lumboz / Porthole: Tekne bordasına yada kamara kenarlarına yerleştirilen pencere. Kıç / Stern: Teknenin üstündeki arka kısım.

Gemide borda ne demek?

Borda, bir geminin yan kısmı, bir savaş gemisinin bir tarafında bulunan top bataryası; ya da deniz savaşındaki koordineli ateş anlamına gelir.

Pupa dönemi ne demek?

Tüm başkalaşım (holometabol) gösteren böceklerin hayat devresinde larva evresinden sonra gelen ve larvanın koruyucu bir kılıf (koza) içinde muhafaza edildiği, hareketsiz göründükleri, larvaya ait organların otoliz ile yok edildiği, ergin organlar geliştiğinde, süreç tamamlanınca ergin hayvanın kılıfından çıktığı evre.