Kartol hangi dil?

İçindekiler:

  1. Kartol hangi dil?
  2. Kartol Rusça mı?
  3. Kartol neye denir?
  4. Erzurum patatese ne der?
  5. Erzurumda teyzeye ne denir?
  6. Gostil ne demek ordu?
  7. Gostil ne demek?
  8. Erzurum çor ne demek?
  9. Gogor ne demek?
  10. Erzurumlular birbirine ne der?
  11. Erzurumlular Içliğe ne der?
  12. Erzurum dadaş Kürt mü?
  13. Düğme neye denir?
  14. Eski dilde çor ne demektir?
  15. Eyroz ne demek?
  16. Dıllo ne demek anlamı?
  17. Erzurum dadaş Alevi mı?
  18. Dugme çeşitleri nelerdir?
  19. Düğme kelimesinin kökü nedir?

Kartol hangi dil?

kartol Patetes demektir, Rusca kartofel/kartoşka kelimesinden ortaya çıkmıştır. Çoğunlukla Erzurum, Bayburt ve çevre illerde kullanılmaktadır.

Kartol Rusça mı?

Ülkemizin bazı köylerinde patatese kartol dendiğini duymuştum. Bu ismin de Rusçadan geldiğini sanıyordum, oysa Rusçadaki kartof aslında Almanca olan kartoffel'den geliyormuş. Oldukça uzun bir dünya yolculuğu yapmış patates. ... Bunun için sarayda ve İngiltere'de 100 yıllığına yasaklanmış patates.

Kartol neye denir?

Kartof, Doğu Karadeniz bölgesinde patates bitkisine verilen isim olup, kartof (Sürmene, Çayeli), garduf (Giresun), gardubu (Ordu, Trabzon Şalpazarı), gardul (Torul), kartul (Yusufeli), kartol (Çaykara, Bayburt) formlarında bilinmektedir Ayrıca Anadolu'da gartof (Sivas), kartop (Bitlis), kartol (Van), kortol (Antalya), ...

Erzurum patatese ne der?

Erzurum ve Patates Bir Diğer Adı İle Kartol!

Erzurumda teyzeye ne denir?

Abla(Aba) , uzun boylu ( dıreş) , amca, (emi),köpek yavrusu(enik) , erkek(ergişi ) , teyze(eze) ,kısa boylu (gollik) , görümce(görüm) , kambur(guzzik) ,sosyetik(tanko) , dam(baca ) , kova( bedire ) , şiş(cağ ) , tezek yığını(galah ) , bilezik (halhal) , bebek oyuncağı(hemecik.

Gostil ne demek ordu?

Orta Karadeniz'de patatese gostil denir ve sıklıkla gostil kafa tabiri insanları küçümsemek için kullanılır.

Gostil ne demek?

Orta Karadeniz'de patatese gostil denir ve sıklıkla gostil kafa tabiri insanları küçümsemek için kullanılır. Frengi ve tütün gibi öldürücü alışkanlık ve hastalıkları aldığımız Amerika kıtasından dünyaya yayılan domates, mısır, turp, kavun gibi son derece besleyici bir sebzedir.

Erzurum çor ne demek?

Çor: Hastalık, dert. Beddua biçimindede kullanılır.

Gogor ne demek?

Gogorsil çok amaçlı bir leke çıkarıcıdır. ... İnatçı lekeler, oto parçaları ve iç döşemesi, yağ lekeleri, bilgisayar klavye ve dış aksamı, elektrikli ev aletleri, çay, kahve ve kan lekeleri, duvar temizliği, halı koltuk döşeme ve elbiselerde güvenle kullanılır.

Erzurumlular birbirine ne der?

Kocalar kadınlara göre daha çok kelime kullanıyorlar ve eşlerini şöyle çağırır; Alem, avrat, bayan, beynamaz, birtanem, canım, ceylanım, cicim, ciğerim, çocuklarımın anası, densiz, dilbaz, dilber, evün direği, evümün güli, felek, gezegen, gız gari, gönlümün tahtı, güzel, gözüm, gözümün çırası, gözümün nuru, gülüm, ...

Erzurumlular Içliğe ne der?

Erzurum'da herkes içlik olarak 'potor' giyer.

Erzurum dadaş Kürt mü?

Erzurumlulara dışarda dadaş denilse de Erzurum'un Türkleri sadece dadaş der kendine. Kürtler ve Aleviler kendilerini dadaş olarak tanımlamaz. Erzurum'un Türk nüfusu Karadeniz bölgesi tarafına doğru neredeyse tamamını teşkil eder.

Düğme neye denir?

Düğme ; kapama ve süsleme amaçlı giysiye tutturulan üç boyutlu bir malzemedir ve giysiyi kapamak için bir ilikten geçirilir . ... Yuvarlak şeklinde olan düğmeler süsleme amaçlı günümüzde farklı şekillerde üretilebilmektedir . Örneğin ; köşeli , oval , küresel , çubuk şeklinde vb. modellerde üretim yapılabilmektedir .

Eski dilde çor ne demektir?

Çor Eski Türkçede ne demek? Tüysüz adam, köse.

Eyroz ne demek?

eyroz (S) : Eğri bacaklı kimse.

Dıllo ne demek anlamı?

işe yaramaz anlamına gelir. sanırım kürtçede.

Erzurum dadaş Alevi mı?

Erzurum'un Tekman , Çat , Aşkale , Hınıs , Pasinler , Karayazı , Köprüköy İlçelerindeki Aleviler Kürt iken (zaza & kurmanc) ; Horasan, olur ve şenkaya ilçelerindeki aleviler türktür.

Dugme çeşitleri nelerdir?

Düğme Kategorileri
  • ABS-Plastik Düğme.
  • Kemik Düğme.
  • Korozo Düğme.
  • Polyester Çubuk Düğme.
  • Urea Düğme.

Düğme kelimesinin kökü nedir?

Fransızca bouton "her çeşit düğme" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Eski Fransızca boter veya bouter "sokmak, kakmak" fiilinden evrilmiştir.