Dolmabahçe Sarayı ziyarete açık mı?

İçindekiler:

  1. Dolmabahçe Sarayı ziyarete açık mı?
  2. Dolmabahçe Sarayı saat kaça kadar açık?
  3. Dolmabahçe Sarayı giriş ücreti ne kadar?
  4. Dolmabahçe Sarayı indirimli bilet nedir?
  5. Dolmabahçe Sarayı haremlik selamlık nedir?
  6. Müze Kart Topkapı Sarayında geçerli mi?

Dolmabahçe Sarayı ziyarete açık mı?

Açılış Kapanış Saatleri * Dolmabahçe Sarayı, Pazartesi günleri haricinde her gün 09:00 – 18:00 saatleri arasında ziyarete açık.

Dolmabahçe Sarayı saat kaça kadar açık?

Saray, köşk ve kasırlar Pazartesi günleri ziyarete kapalıdır. Dolmabahçe Sarayı 09:00-16:00, diğer saray, köşk ve kasırlar 09:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Fabrikalar Cumartesi-Pazar hariç, haftaiçi her gün 09:00-18:00 saatleri arası ziyarete açıktır.

Dolmabahçe Sarayı giriş ücreti ne kadar?

Dolmabahçe Sarayı Müzesi giriş ücreti 50 Türk Lirası'dır. Dolmabahçe Sarayı'nda müzekart yalnızca Harem Dairesi bölümünde geçerlidir.

Dolmabahçe Sarayı indirimli bilet nedir?

Dolmabahçe Sarayı Bilet Türleri ve 2020 Bilet Ücretleri Burası Milli Saraylar'a bağlı olduğu için müze kart kapsamı dışında. Bileti Harem, Selamlık ayrı ayrı veya Harem+Selamlık şeklinde alabiliyorsunuz. Türk Vatandaşları için biletler %50 indirimli satılıyor. ... Öğrenci ve öğretmenlere de indirim var.

Dolmabahçe Sarayı haremlik selamlık nedir?

Selamlık (Mabeyn-i Hümayın), yönetim merkezi olarak kullanılıyordu. Toplantı gibi etkinlikler düzenleniyordu. Sarayın en önemli bölümü olarak geçiyor. Haremlik (Harem-i Hümayın) ise padişahın ailesi ve kadın hizmetkarların birlikte yaşadığı bölümdü.

Müze Kart Topkapı Sarayında geçerli mi?

Müzekart, bakanlığa bağlı bütün büyük müzelerin (Ayasofya, Topkapı Sarayı, Efes Antik Kenti, Göreme Açıkhava Müzesi, Pamukkale Hierapolis, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi vb.) gişelerinden çıkartılabiliyor.